Barış Arslan

İKİSİ DE ARAMIZDA YOK

Yıl 1996. Dönemin Batman Belediye Başkanı merhum Salih Gök’ün makamında ağırladığı Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, petrol kentiyle ilgili düşüncelerini anı defterine yazdığı an objektiflerimize böyle yansımıştı. Batman Belediye Başkanı Gök, 4 Aralık 1998 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. 40 Yaşında Başbakan olan dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise 17 Haziran 2015’te yaşamını yitirmişti. Politikanın eski iki simasından geride bu fotoğraf kaldı.

ŞANAL, EĞİTİMCİ DOSTUYDU

Tuncer Perçinler ile Sami Seçkin’in ardından Batman’da 1992 ila 93 yılları arasında görev yapan Osmaniyeli Vali Zeki Şanal, eğitimci dostuydu. Dönemin Milli Eğitim Müdürü Şahin Aksoy ve İl Genel Meclis üyesi İsmail Sönmezsoy ile birlikte şimdi ki Öğretmenevi’nde; 24 Kasım’da eğitimcilerle birlikte yemekte bir araya Batman’ın eski Valisi Şanal, eğitimcilere karanfil dağıtmıştı. İşte 1992’nin 24 Kasım Öğretmenler gününe katılan Vali Şanal ve eski Milli Eğitim Müdürü Aksoy’dan bir kare.

TBMM BAHÇESİNDE BATMAN HATIRASI

1994 Yılında Refah Partisi’nden seçilen Batman Belediyesi’nin eski Başkanı merhum Salih Gök, o dönemlerde bazı sıkıntıları aşabilmek için sık sık başkentin yolunu tutardı. RP eski İl Başkanı Mehmet Fırat, Kayapınar eski Belediye Başkanı Mehmet Işık, Batman Belediye Başkanı merhum Gök ve eski Milletvekili Ziver Özdemir, TBMM bahçesinde objektiflerimize böyle poz vermişti.

BAYRAKTAR, ÇİFTÇİNİN NABZINI TUTARDI

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1990’lı yıllarda bölge gezisine çıktığında Batman’a konuk olurdu. Ziraat Odasını Batman’ın ilçelerinde de örgütleyen Aydiş, Genel Başkan Bayraktar’a yöre çiftçisinin beklentilerini rapor halinde sunmuştu. İşte eski küçük Ziraat Odası Başkanlığına misafir olan Bayraktar, yanında Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ile Kozluk eski Ziraat Odası Başkanı Ferman Yüksel’in bir arada olduğu kare.

BALPINAR’DA EĞİTİM YUVASI AÇILIŞI

Batman’la birleşen Balpınar beldesinde 1992 yılında eğitim-öğretime ‘merhaba’ diyen ilkokul binasının açılışını dönemin Valisi Zeki Şanal ve Milli Eğitim Müdürü Şahin Aksoy yapmıştı. O dönemde henüz Belediyeliğe kavuşmayan Balpınar’ın tanınan simalarından eski Belediye Başkanı Hüseyin Geylani de kurdeleyi kestiği an objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim