Barış Arslan

O ŞİMDİ VALİ

Batman’ın eski Valilerinden Necati Develioğlu, İsa Parlak ve Temel Koçaklar’ın Vali Yardımcılığını yapan Mehmet Ceylan, Batman’dan sonra Nevşehir’e; ardından da Tekirdağ Valisi oldu. Sera bölgesi olarak bilinen Balpınar, Yeniköy ve Zor köy’deki seraları dönemin Tarım İl Müdürü Erdal Özer’le denetleyen Ceylan, objektiflerimize böyle yansımıştı. Ceylan, hala Tekirdağ Valiliği görevini başarıyla sürdürüyor.

İKİSİ DE ARAMIZDA YOK

1994 Yerel seçimde Belediye Başkanlığına seçilen merhum Salih Gök, temizlik kampanyasına start verdiğinde Belediye sarayı önündeki etkinliğe dönemin aslen Kahramanmaraşlı Milli Eğitim Müdürü merhum Tevfik Kale ve bazı yöneticiler de destek vermişti. Gök ve Kale, kaldırımları süpürgeyle temizledikleri sırada geride eski Emniyet Müdürü Emin Körpe, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Süleyman Manap ve Hamit Tekin, objektiflerimize böyle yansımıştı. 3 yıl 8 ay 17 gün görev yapan Gök, kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Batman’ın eski Milli Eğitim Müdürü Kale de yakalandığı amansız hastalığa yenik düşmüştü. İşte Gök ve Kale’den geride kalan fotoğraf.

BOZO OĞULARI MEZARLIĞI!

Batman Belediyesi’nin 1986 yılında define açtığı Seyitler Mahallesi’ndeki mezarlık alanının büyük bölümü boştu. Kimsesizler için açılan bölümde ise mezar sayısı iki elin parmak sayısı kadardı. İşte 32 yıl öncesinde dönemin Belediye Zabıta ekipleri gözetiminde kimsesiz bir kişinin defini için kazı yapılırken, objektiflerimize yansıyan o an. Bozo oğulları mezarlığında şimdi defin yapılacak yer kalmadı.

PETROL-İŞ’TE SENDİKACILAR

Bir dönemler Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanlığını yapan Nimetullah Sözen ile Mehmet Doğu’nun da aralarında bulunduğu eski Sendika yönetiminde şimdi ki Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen de vardı. İşte bir etkinlikte Petrol-İş Sendikası Batman Şube binası bahçesinde halay çeken eski sendikacılar objektiflerimize böyle yansımıştı. Petrol emekçisi sayısı azalınca Batman şubesi eski günlerini arayan sendika konumuna düştü.

REKTÖR ARITÜRK, BATMAN’DA TEMEL ATMIŞTI

Uzun yıllar Diyarbakır Dicle Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Batman Meslek Yüksek Okulu’nun atölye binalarının temelini dönemin Rektörü Prof. Dr. Sedat Arıtürk atmıştı. Meslek Yüksek Okulu eski Müdürü Ekrem Kaya ile kalabalık bir kitlenin katıldığı temel atma töreninde konuşan Prof. Dr. Arıtürk,  “Batman, gelecekte Üniversitesi olan bir kent olacak” demişti. İşte Arıtürk’ün temel attığı şimdi ki merkez kampus alanından bir kare.

Editör: TE Bilişim