SİVEREKLİ CUMA USTA

Lokantacı Cuma Usta’nın lokantasına sık sık giderdik. Çok güzel kebap yapardı rahmetli. Ta… Siverek’ten yeşil biber getirtirdi. İşine çok düşkündü. İsmail Gündüz kardeşim de vefalı dostlarımdan biridir. Ben istemememe rağmen her zaman arabayı Cuma Ustanın lokantasına çevirir. Gene uğradık. Teşekkürler Çavraş’a.

Cuma Usta vefat edeli epeyi olmuş. Lokantayı oğlu işletiyormuş. Maşallah Cuma Ustanın geleneğini sürdürüyor. Babasının yaptığı gibi Siverek’ten acı ‘Siverek dolma’ biberini getirtiyor, müşterileri ile buluşturuyor…

MALATYA’LI NEDİM USTA

Nedim Usta çok insancıldır, ruhu ve huyu pırlanta gibidir. Telefonla aradım. Malatya şivesi ile;

- Nediysin Nedim Usta. Ben Batman’dayım dediğimde;

“-Dayı olduğun yerde bekle. Geliyim Hasenkeyf’e (Hasankeyf) gidiyik” dedi.

Beş dakika sonra yanımda idi. Beraberce ilk önce Dicle Nehri üzerindeki Asma Köprüye gittik. Oradan Hasankeyf’e doğru uzandık. Baraj inşaatı hızla devam ediyordu. Zeynel bey türbesinin kümbetini yeni yerleşim biriminin yakınına taşımışlar. Eski günleri hayal ettim.

Dicle Nehri kenarındaki Zeynel Bey Türbesinin önündeki  çayırlık bizim piknik alanımızdı. Sık sık gezi tertip eder, iş arkadaşları ile eğlenir, kebap pişirirdik... Bir gün hiç unutmam; Hacı ve hocaların da içinde bulunduğu arkadaşlardan iki takım kurmuş, bir futbol maçı yapmıştık. Önceden oyunun nasıl oynanacağını izah etmiştik tabii. İlk defa futbol oynayan arkadaşlar da aramızda vardı. Keşke kayıt sistemi olsa da kayda alsa idik o anları.

Midyat ve Nusaybin tarafından gelirken, mutlaka Hasankeyf’ten kuzu eti alırdım... Şimdi kaleye çıkmayı yasaklamışlar... İyi ki zamanında Hasankeyf kalesine çıkmışım, mağaraları teker teker dolaşmışım, kaleden Dicle Nehri’ni seyretmişim…

BATMAN CADDELERİ…

Ankara’ya döneceğim gün Batman sokaklarını arşınlarken, arkadaşlarımdan Mustafa Kutlu’ya rastladım. Dalgın dalgın gidiyordu. ‘Mustafa’ dedim durdu. Hemen beni tanıdı. Tam sohbete başlamışken bizi uzaktan görüp tanıyan eski futbolcu Feridun Yeni de yanımıza geldi. Bol bol hasbıhal ettik, resim çektirdik.

Değerli bulduğum dostlarımı, arkadaşlarımı da ziyaret ederim... Bunlardan birisi Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, diğeri Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı gazeteci-yazar Arif Arslan’dır... İkisine de uğradım, çaylarını içtim, yemeklerini yedim… Teşekkürler.

Şimdi diyorum ki: Hoşça kal Batman’e, hoşça kal Batman Çayı, Hoşça kal Site, hoşça kal Hasankeyf, Hoşça kal İluh, hoşça kal Batıraman, Hoşça kal Raman, hoşça kalın kıymetli dostlar… Tekrar görüşmek umudu ile…

Editör: TE Bilişim