Barış Arslan

GÜLİSTAN CADDESİ GİRİŞİ BÖYLEYDİ

Yıl 1997. Burası eski ‘Tekel caddesi’ olarak bilinen Gülistan Caddesi’nin girişi. Güzergahın hemen başında kentte ilk market açan Kıvırcıklar ailesine ait 3 katlı binaydı. O bahçeli evin önünde derme çatma kulübeler vardı. Şimdi ki modern apartmanların yerinde 70-80'li yıllarda yapılan eski yapılar dikkat çekerdi. Kıvırcıklar apartmanın karşısında yükselen bina ise Yılmazlar Center iş merkezinin kaba inşaatıydı. 22 Yıl öncesinde Gülistan caddesinin girişi böyleydi.

PTT GİŞELERİNDE KUYRUK OLUŞURDU

Burası şimdi ki Telekom Başmüdürlüğünün 1990'lı yıllardaki eski hali. Telekom ile PTT bir birinden ayrılınca, yıllarca posta hizmetlerine hizmet veren eski bina da Telekom'a devredilmişti. Bilgisayarlar ile on-line sisteminin olmadığı dönemlerde PTT gişelerinde işlem yapmak çileydi. İşte PTT'ye ait dönemde Turgut Özal bulvarındaki eski Başmüdürlük gişeleri önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlardan bir kare.

POLİTİKADA İZ BIRAKAN İSİM

Uzun yıllar Gercüş'te Belediye Başkanlığı yapan Bedrettin Ekmen, ilçesinden kopmayan bir sima. Yaz’ın ilçesindeki tarihi konaklarda yaşamını sürdüren Ekmen, kış mevsiminde ise Batman'da kalıyor. Belli aralıklarla Gercüş'te Belediye Başkanlığı yapan Ekmen, siyasette kopmayan bir sima. 1990'lı yallarda Belediye Başkanlığı döneminde eşi Muazzez hanımla birlikte törene katılan Ekmen, objektiflerimize böyle poz vermişti.

EML'NİN FUTBOL SAHASI

Daha önce ‘Endüstri Meslek Lisesi’ adıyla bilinen şimdi ki Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin futbol sahasında yüzlerce futbolcu yetişti. Hala eski atölye binası ayakta olan 3 katlı binanın önü futbol sahasıydı. Toprak zeminli o saha alanı şimdilerde Zübeyde Hanım İlköğretim okulu binasına dönüştürüldü. İşte 1980 yılında Batmanlı yetenekli gençlerden oluşan 7 isim bir arada. (Ayaktakiler): Erol Demirhan, Abidin Aydın, Hacı Güldalı ve Veysi Tangüner. (Oturanlar) Yüksel Tatlı, Ahmet ve kaleci Mahmut da 37 yıl öncesinde bu hatıra kare için objektiflere poz vermişti. O yetenekli gençlerden çoğu profesyonel takımlarda forma giydi.

Editör: TE Bilişim