Barış Arslan

*Batman’ın ilçe dönemindeki yöneticiler, etkinlikleri kaçırmazdı. Batman Barajı tünelinin açılışına katılan eski Başbakan Mesut Yılmaz’ı, partililer karşılamıştı. 1990’lı yıllarda 16 Mayıs şehir stadında protokol tribününde de dönemin yöneticileri maçları kaçırmazdı. Batman’dan bir kesit eski kare.

O ESKİ İLÇE YÖNETİCİLERİ YOK ARTIK

Yıl 1987. Dönemin Batman Kaymakamı Aydın Arslan’dı. Belediye Başkanı ise Ataullah Hamidi idi. Halk Eğitim Merkezi’ndeki o sergiye katılanlardan iki renkli sima, şimdi aramızda yok. Başarılı Kaymakam Arslan ve Belediye eski Yazı İşleri Müdürü Nuri Sapan, hayata veda etti. O dönem iki elin parmak sayısından daha az olan basın mensuplarından Arif Arslan ve Kemal Tapan da o sergide dönemin yöneticileri arasında objektiflere böyle yansımıştı.

BARAJ’DA YILMAZ’I BÖYLE KARŞILAMIŞLARDI

Batman Barajı tünelinin açılışına katılan dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’dı. Yıl 1996. Batman Barajı’na Batman’dan kalabalık bir kitle ile çıkarma yapmıştı. O dönemler Batman Milli Eğitim Müdürü Kahramanmaraşlı Tevfik Kale idi. Eski eğitimci Tevfik Kale, yakalandığı amansız hastalık sonucu hayatını kaybetti. İşte Batmanlıların, çıkarma yaptıkları barajdaki o törenden bir kare.

ŞEHİR STADINDA MAÇLAR BAŞKAYDI

Yıl 1991. Batman Petrolspor’un maçları kamerada kayıt altına alınıyordu. O zamanlar muhabir Şehmus Ustabaşı, kamerayı maçlarda elinden düşürmezdi. Kulüp Başkanı Erdal Ahıska, Bölge Müdür Yardımcısı Şahin Göndiken, İnşaat Yapım Müdürü Abdulhakim Türe, Erol Danki ve eski foto muhabirlerinin bulunduğu o karedekilerin çoğu petrol kentine veda etti.

BATMAN’DAN AVRUPA’YA İLK GİDENLERDİ

Batman’da Avrupa yolunun kapısını ilk açan iki sima, bir süre önce hakkın rahmetine kavuştu. Raman aşiretinin ‘Alibalo’ ailesinin saygın isimleri arasında yer alan Abdurrahman Aba ve Hacı Sait Aba, 1970’li yılların başında Almanya’nın yolunu tutarken, petrol kentinde Avrupa’da oturanların sayısı iki elin parmak sayısı kadardı. Almanya’nın Hamburg şehrinde oturan Hacı Sait Aba, yaklaşık 4 yıl önce yaşama veda etti. Yüzlerce aileyi Avrupa ile buluşturan sevilen sima Abdurrahman Aba ise 15 gün önce hakkın rahmetine kavuştu. İşte iki önemli simanın geride kalan kareleri.

Editör: TE Bilişim