Barış Arslan

*Kuruluşunda Batman Petrolspor’un forma rengi Yeşil-Beyazdı. 1966-67 Yıllarında Petrolspor, Kırmızı-beyaz forma ile maçlara çıktı. Petrolün rengini andıran ilk formasıyla yüzlerce futbolcunun yetiştiği o eski kulüp artık mazide kaldı. Batmanlı futbol severlerin imrenerek izledikleri o takımın kaliteli futbolcuların yerini dolduran yetenekli sporcular çıkmadı. İşte o eski kulüpten birkaç kare daha.

ÇETİN’LER ORHAN’LAR YETİŞİYORDU

Kayseri’de Türkiye Kupası maçlarını oynayan Batman’ın ilk profesyonel ve amatör takımı Petrolspor’da forma giyen Orhan Kapucu Mersin’den, kaptan İsmail Baysal Diyarbakır’dan, Çetin İnsel ise Bursa ve Diyarbakırspor’dan transfer teklifi almıştı. Kaptan İsmail tercihini Batman’dan yana kullanmıştı. Orhan Kapucu Mersin’in, Çetin İnsel ise Diyarbakır’ın yolunu tutmuştu. İşte o gözde futbolculardan kurulu Petrolspor. “(Ayaktakiler) Orhan Kapucu, Halil Türe, Feridun, Sedat, Abdulkadir Gayretli ve kaleci Mithat. (Oturanlar) Kaptan İsmail, Hidayet, Mahfuz, Çetin ve Şemsi.”

HEM ATNRENÖR HEM DE SPORCUYDU

Yıl 1969. TPAO stadı tamamlanmıştı. O dönemlerin petrol kentinde amatör takımlar yoktu. Tek futbol kulübü olan Batman Petrolspor’da hem antrenörlük hem de futbolculuk yapan merhum Muzaffer Koyuncu idi. Siirt-Batman ve Diyarbakır’dan transfer ettiği futbolcularla kolej gibi bir takım kuran Koyuncu’nun o ekibinin maçlarını 50 yıl önce yüzlerce futbol sever izlerdi.

MAÇLAR SİİRT’TEYDİ

Batman’ın futbolda markası Petrolspor’dur. 60 Yıllık kulübün dili olsa da forma giyen futbolcuları anlatsa. Şükrü baba, Lefter, Emin Sevmiş, Diyarbakırlı Muzaffer, Siirtli Memiş, Ceylan, Silvanlı Vahit, Yaşar, Beşirili İsmail Bağdu ve Batmanlı eski sporcuların da forma giydiği Kırmızı-beyazlılar, 55-60 yıl önce müsabakalarını Siirt’te oynarken Batman Petrolspor’un adı da ‘Siirt Petrolspor’ diye anılırdı. İşte yıllar öncesinde Siirt stadında bir müsabaka öncesi esik Petro’ün 11’i.

2000 ÖNCESİ PETROLSPOR

1997-98 Sezonunda Petrolspor’u süper ligin kapısına taşıyan Kulüp Başkanı TPAO eski Bölge Müdürü Talat Atalay idi. Şimdilerde o takım, o yarışmacı kimliğinden uzaklaştı. Bir zamanlar şehrin başarısını konuştuğu Petrolspor, yıllardır demir attığı 3. Ligden çıkamadı. 2000 Yılı öncesinde dönemin Batman Vali Yardımcısı ve Tekirdağ eski Valisi Mehmet Ceylan, Hava Meydan eski Komutanı emekli albay Muharrem Atak ve eski komutanların da açılışını yaptıkları o eski kulüp binasına tek yönetici gitmez oldu. Mazisi başarılarla dolu Petrolspor, o kolej takımı kimliğinden de uzaklaştı.

Editör: TE Bilişim