ESKİ BAKAN AŞIK BÖYLE KARŞILANMIŞTI

Anavatan döneminde eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, Batmanlı tütün üreticilerinin sorunlarını dinlemek için konuk olduğu havalimanı bitişiğindeki Tekel tesislerinde kurbanla karşılanmıştı. Dönemin milletvekili Ataullah Hamidi’nin, 1998 yılında Batman’da konuk ettiği Bakan Aşık’a, eski TZOB Genel Başkanı Faruk Yücel de eşlik etmişti. Aşık, Tekel’e geldiğinde kesilen kurbanın kanı alnına sürülmüştü. İşte Hamidi ve Aşık’ın eski Tekel tesisleri girişindeki karesi.

KÜLTÜR İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİYDİ

Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’tan büyük olan Kültür mahallesi, 1990 yılında inşaat sektörünün gözdesiydi. Petrol İş Sendikasının hayata geçirdiği 100 konutluk konut projesi ile birlikte inşaat firmalarının 90’lı yılların başında hayata geçirdiği konut inşaatlarından bir kare.

DİCLE HAVZASINDAKİ HÖYÜKLERİ O KEŞFETTİ

1989 ile 90’lı yıllar arasında Dicle nehri kıyısındaki tarihi höyükleri keşfeden arkeolog ABD’li Michael Rosenberg’di. Batman baraj gölü havzasındaki Kozluk-Hallen çemi höyüğünde 12 bin yıllık tarihi, gün ışığına çıkaran ABD’li arkeolog Rosenberg, 90’lı yıllarda yaz mevsiminde aylarca kaldığı Batman’da kiraladığı bir evde objektiflerimize böyle yansımıştı.

ÇAĞDAŞ’IN ESKİ BÜROSUNDA BİR ANI

Yıllarca Tekel caddesi olarak bilinen Gülistan caddesinde yayın hayatını sürdüren Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş, 1990 yılı öncesinde de idare bölümü saldırıya uğramıştı. Gazetenin kapalı olduğu saatte gece kimliği meçhul kişilerin, camları kırdığı gazetemizin o eski bürosundan geride bu kare kaldı.

TPAO’NUN UNUTULMAYAN YÖNETİCİSİ

Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü Park ve Bahçe İşleri Müdürlüğü’nü yıllarca yapan Mazhar Ekmen, botanik bahçe başta olmak üzere TPAO tesislerinin olduğu bölgeyi adeta yeşil kuşağa dönüştüren isimdi. Dönemin Bölge Müdürü Mehmet Yamaç’ın başarısından ötürü taltif ettiği Ekmen, 90’lı yıllarda Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’a çalışmaları ile ilgili bilgi verirken.

Editör: TE Bilişim