** Batman’a bol su sağlayacak ‘Zilek suyu projesi’nde çalışmaların ilk etabı tamamlandı. DSİ Şube Müdürü Ahmet Fırat Kuyucu, ikinci etap çalışmalarının yerel yönetimi kapsayacağını söyledi.

 

9 MİLYON TL’LİK PROJE
Bir bölümü Ilısu barajı altında kalacak olan Zilek suyunu Batman’a ulaştıracak projenin ilk etabı tamamlandı. DSİ Batman Şube Müdürü Ahmet Fırat Kuyucu, kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Batman Çayı havzasında yer alan Zilek suyu projesinin ilk etabının bitirildiğini söyledi. Su terfi merkezini kontrol altında tutacak projenin 9 Milyon liraya mal olduğunu belirten Kuyucu: “Projenin ikinci etabında DSİ Bölge Müdürlüğümüzün, Batman Belediyesi ile yapacağı proje var. Önümüzdeki yıl bu önemli ayak da gerçekleşmiş olacak” dedi.

 

ISLAH PROJESİNE DEVAM
Batman Çayı ıslah projesinin Batman Köprüsü ile Havalimanı arasında devam ettiğini ifade eden Şube Müdürü Kuyucu, şöyle devam etti: “30 Kilometreyi bulacak ıslah projesi, yaklaşık 44 Milyon TL’ye mal olacak. 2018’de tamamlanması hedeflenen projeyi süresinden önce bitirmek için yapımcı firma geceli-gündüzlü çalışıyor. Batman Çayı ıslahında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Projenin durması söz konusu değil.” Bu arada daha önce Malabadi köprüsü yakınlarında ıslah projesi start alırken, bazı köylülerin itirazını ise DSİ yetkilileri çözmüştü.

Editör: TE Bilişim