BAKAN ÜNAL, BATMAN STANDINDAYDI
Dünyanın önemli turizm fuarı ITB, Berlin’de 50. kez kapılarını açtı. 9 Mart’ta başlayan ve Pazar günü sona erecek olan ITB Berlin fuarına, Batman’dan da Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ile Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Uluslararası Berlin Turizm fuarı’nda Batman standını ziyaret etti. Bakan Ünal, fuarın ilk gününde Batman ekibini yalnız bırakmayarak destek verdi. Bakan Ünal, Batman standındaki tanıtıcı materyalleri ve standı beğendi.

MAĞDUR TURİZMCİLERE DESTEK YOLDA

Batman turizmiyle ilgili Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ile Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı’dan bilgi alan Bakan Ünal; “Genelde Türkiye özelde Doğu ve Güneydoğu da sıkıntıları biliyoruz. Çeşitli destinasyonlarla Güneydoğu turizmini canlandıracağız. Güneydoğu’da mağdur turizm işletmeleri için destek paketi yolda. Biz onların yanındayız, durumlarını yakından takip ediyoruz. Özellikle olaylardan etkilenen Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli turizm işletmelerinin nasıl desteklenmesi gerektiği konusunda bir destek paketi hazırladık. Umutlarını kaybetmesinler” dedi.





BATMAN STADINA İLGİ
Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ile Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Batman standına gelenlere Batman’ın tanıtım materyallerini hediye etti. Tercümanlar aracılığıyla İngilizce, Almanca ve Arapça başta olmak üzere bir çok dilden Batman’ı tanıtan Aksoy ve Aslanlı, standı ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Almanya Turizm Başkanlığındaki yetkililer ile  tur operatörleriyle yakından
ilgilendi. 

ÖRNEK STAND!

Bu yıl 50'ncisi düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı'na Türkiye'yi, toplam 3.079 m2’lik alanda kurulan 116 stantta, 127 katılımcı temsil ediyor. 11 Valilik, 13 acente, 56 otel, 47 birlik, Dernek, Belediye ve Kalkınma Ajansı ile katılıyor. Batman standı, en kalabalık stantlar arasında yer alması dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim