1984 yılında yayın hayatına başlayan Batman Çağdaş gazetesi otuzbeşinci Yaşını kutluyor. Kurulduğu tarihte ilçe olan Batman’dan bugüne hem Batman Basını hem de Batman Çağdaş gazetesi çok değişti ve gelişti.

1984 yılından itibaren, Turgut Özal’ın Başbakan olmasıyla Ülkemiz hamle yaparken, Batman da basın açısından gelişiyordu. Çağdaş gazetesinin kurulması basına yeni bir soluk getirmişti. Önceleri haftada iki kez yayınlanan Çağdaş, daha sonra günlük gazeteye dönüştü. Bu arada Çağdaş ailesine yeni yazar ve muhabirler katılıyor, gazete baskı teknolojileri açısından da sürekli kendini yeniliyordu. Çağdaş birçok gazeteci yetiştirdi. 30 yıl önce beraber çalıştığım Hasan Argünağa da halen gazetede uzun soluklu yürüyüşünü sürdürüyor.

ÖDÜLLÜ GAZETECİLİĞİN ADI

Çağdaş gazetesiyle beraber Batman Basını da ödüllü gazetecilikle tanıştı. Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, aldığı ödüllerle Batman Basının adını Türkiye’ye duyurdu. Lise yıllarında benim de yazar olarak yer aldığım Batman Çağdaş Gazetesinde yayınlanan GAP konulu yazı dizim, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından ödüle layık görüldü. Zamanın Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın elinden aldığım ödül, bütün yaşamım boyunca aldığım en anlamlı ödüllerden biri oldu.

“BATMAN’IN GÖZÜ, KULAĞI, DİLİ”

Bugün Çağdaş gazetesi 35 yaşına basıyor. 10 bin sayıya yaklaşan ömrüyle Çağdaş, Batman’ın aynası oldu. İlk günden beri belirlediği sloganı ile “Batman’ın, gözü, kulağı, dili” olarak işlev gördü. Çağdaş her zaman gündemi takip etti, kentteki gelişmeleri herkese duyurdu.

Batman Çağdaş Gazetesi ekibini tebrik ediyorum.

“Daha nice Çağdaş’lı yıllara…”

Editör: TE Bilişim