Reşat Yiğiz

Neredeyse Batman’la birleşecek konuma gelen 3000 nüfuslu Balpınar beldesinde şu günlerde sessiz-sedasız çalışan bir Belediye Başkanı var.

Ejder Sarıgöl, iktidar partisinden de değil.

İmkanları kısıtlı ama o beldesine bir şeyler kazandırmanın gayretinde.

Her kış mevsiminde belde girişi ‘yağmur’ sularından geçit vermeyen Balpınar’da; bu yıl stablize olan yolun bir şeridini kendi imkanlarıyla yapan Başkan Sarıgöl’e bir dokun, bin ah işit.

Özel bir firmaya 200 bin TL borçlanan Başkan Sarıgöl, bakın neler diyor;

“Beldemizin mücavir alanı dışındaki o yolu da asfaltlamak bize düştü. Balpınar’la birlikte dört yerleşim birimi daha o güzergahı kullanıyor. Bir yerde grup yolu beldemizden geçiyor. Asfalt serimi yapan özel bir firmayla anlaştık. Yolun bir şeridi bize 200 bin TL’ye mal oldu. Bu borcu da taksitle ödeyeceğiz. Biz yolun bir şeridini yaptık. Diğer bölümü de Özel İdare üstlensin.”

Başkan Sarıgöl, kısıtlı imkanlarla hizmet verdiği Balpınar’da karşılaştığı engellemelere tepkili.

Arazi meselesi anlaşmazlığından belde içinde yapmayı kararlaştırdıkları ‘park’ı yerleşim birimi dışında yapmaktan başka bir seçeneklerinin de kalmadığının altını çiziyor Sarıgöl;

“Bir taraftan Belediyemizin ihtiyaç duyduğu hizmet binasını yapıyoruz, diğer yandan da beldenin ilk parkının temelini attık. İçinde çok amaçlı salon ve dinlenme tesislerinin yapılacağı 4 dönümlük alanda ekiplerimiz çalışıyor. Fakat destek alamıyoruz. Hizmet binamızın kaba inşaatı bitti, yolun yarısı tamamlandı. Kısıtlı imkarlarla bu kadarını yapabiliyoruz. Keşke yeterli bütçemiz olsaydı, diğer hizmetlere de el atsaydık.”

Belde giriş yolunun bir şeridine sıcak asfalt serimi yapabilen Başkan Sarıgöl, yol çizgilerini çekecek makine bulamadığından işçilerle birlikte ‘yol’ çizgisi çalışmasında bile çalışıyor.

Yol çizgisi makinesini bulamayan Başkan Sarıgöl, birilerine mesaj veriyor;

“Batman gibi büyük bir şehirde yol çizgisi boyayacak makine bulamadık. Çalışanlarımızla birlikte yol çizgisini de çekmek bize düştü.”

Evet, Balpınar Belediye Başkanı Sarıgöl, borçlandığı yol’a şimdi de kısıtlı imkanlarıyla ‘yol ‘çizgisi çekiyor.

Başkan daha ne yapsın?

Editör: TE Bilişim