Ertuğ Şevket Aksoy (Belediye Başkanvekili): “Gazeteciler ve Basın Bayramının 109. yıldönümünü kutladığımız 24 Temmuz, ülkemiz tarihi açısından da çok büyük önem arz etmektedir. Kamu yararını gözeten konularda kamuoyu oluşturan basın, toplumun aydınlatılmasında büyük rol üstlenmektedir. İlimizde, basın-yayın hizmeti, toplumumuzun çıkarlarını ön planda tutularak, büyük bir sorumluluk anlayışı içinde yerine getirilmektedir. Özellikle 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin önlenmesinde önemli rol üstlenen tüm basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

Op.Dr. Sedat Özkul (Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri): “24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak her yıl 24 Temmuz'da kutlanmaktadır. Basın çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalar hiç kuşkusuz takdire şayandır. Kişilerin özel hayatlarına saygıyı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsızlık içinde çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını’ kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Hüseyin Ekmen (Emekliler Derneği Başkanı): “Halkımıza doğru haber alma imkanı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Bu vesileyle, bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”

Abdulkadir Demir (BATSO Başkanı): “Kamu yönetimi ile vatandaşlarımız arasında önemli bir işlev görevi gören basınımız demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir. Bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da İlimizin gelişip güzelleşmesi yönünde el ele verip hep birlikte çalışıp yerine getireceğimize inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını’ kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Selman Nasıroğlu (ASKON Şube Başkanı): “İçinde bulunduğumuz iletişim çağında her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir. Gece gündüz demeden halkımızın bilinçlenmesi, haber alması ve gündemi takip edebilmesi için emek veren basınımızın güzide çalışanlarına ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet haber siteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere siz değerli basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, hepinize sağlık,başarı ve esenlikler dilerim.”

Editör: TE Bilişim