ORMANLIK ALAN KÜL OLDU

Batman’ın Beşiri ilçesinde yaklaşık 600 dönümlük orman alanı, bir karga yüzünden küle dönüştü. Beşiri ilçe girişindeki Raşit Zengin hatıra orman alanındaki yangın üç saatte kontrol altına alındı. Yüksek gerilim hattına çarpan bir karganın anız yangınına yol açtığını belirten Beşiri ilçe sakinlerinden Bayram Kaya ve Bayram Özel, “30 yıl önce ilçe sakinlerinin Kira dağı vadisine kazandırdığı ormanlık alan bir kıvılcımla yok oldu. Çam ile fıstık ağaçlarının bulunduğu 600 dönümlük alan alevler içinde kaldı. Belediye itfaiye, Özel İdare, Orman, TPAO ve Emniyet Toma araçları ile Jandarma ekipleri üç saatte yangını kontrol altına alabildiler” dediler.



ORMAN YOK OLDU

Tarladaki samandan çıkan yangının rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradığını belirten Beşiri ilçe sakinlerinden Bayram Özel şöyle konuştu : “İlçemizin tek piknik alanı olan ormanın büyük bir bölümü yandı. Yüzlerce fıstık ağacı ve çam yok oldu. Ayrıca topraktaki canlılar da zarar gördü. Yüksek gerilim hatlarından görünmez bir vaka ormanımızı kül etti.” Öte yandan yangının söndürülmesi için Beşiri Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, Belediye Eşbaşkanı Mustafa Öztürk ve ilçe yöneticileri, yangına müdahalede bulunan itfaiye ekiplerini yönlendirdi.



ORMAN BEKÇİLERİ YOK

İş-Kur’un görevlendirdiği orman bekçilerinin görev yapmadığını belirten Beşiri’nin İkiköprü Belde Belediye Eşbaşkanı Osman Karabulut, “İş-Kur’un ormanlarda çalıştırdığı orman bekçileri maalesef görevlerinin başında değil. Eğer, o görevliler ormanda olsaydı belki de bu kadar tahribat yaşanmayacaktı. Koca bir orman ihmalkarlık yüzünden belkide yok oldu” dedi. Bu arada Beşiri’nin Yenipınar köyü yakınında çıkan anız yangınında bir traktör alevler içinde kaldı. Köylülerin müdahalesine rağmen traktör hasar gördü.

Editör: TE Bilişim