*Uluslararası pazarda yer edinen Mardin’in ünlü kuruyemiş ve kahve markası Artukbey, 57. Şubesi olan Batman’da ikinci mağazasını açtı. Protokol üyeleri, tam kadro şubenin açılışını yaptı.



GÖRKEMLİ AÇILIŞ
Türkiye’nin yanı sıra Almanya ve Kuzey Irak’ın Kürt bölgesindeki Erbil ile Duhok’ta açtığı şubelerle adından söz ettiren Artukbey, Batman’da bu kez ikinci şubesini açtı. Sahipliğini Şükrü Kusen’in yaptığı GAP Mahallesi 2504 sokaktaki Artukbey ikinci şubesiyle Batmanlılara ‘merhaba’ dedi. Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, Hasankeyf, Sason, Gercüş ve Balpınar Belediye Başkanları, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir, İl Müftüsü Erhan Turgut, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, Tarım Müdürü Nurettin Kıyas ile çok sayıda bir davetli topluluğunun katıldığı şubenin açılışı dualarla yapıldı. Artukbey Kahveyi marka yapan işadamı Tacettin Yertüm, ‘Batman’ın tadı ve kokusu olmaya geldik’ sloganıyla yola çıktıklarını söyledi. Batmanlıların, gönül rahatlığıyla nezih ve refah bir ortamda yöresel ürünlerin yanı sıra Artukbey kahvesi ile bol çeşitli içecek, kuruyemiş ve tatlı çeşitleriyle buluşacağını kaydeden Yertüm: “57’inci şubeyi Batman’da açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

BAŞKAN KUSEN KONUŞTU
Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Artukbey’in adının kadim Mezopotamya coğrafyasında önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Kusen şöyle devam etti: “Yaklaşık 2.5 milyon TL’ye mal olan bu mekanda 50 kişiye istihdam imkanı sağlandı. Artukbey, kadim Mezopotamya coğrafyasında yetişti. 1101 Yılında o’nun oğulları Fahrettin Karaaslan ile İlgazi adına bölgede mimarı yapılar da var. Artukbey bu markayla dünyaya açıldı. Bu önemli kahve diyarı Batman’ın gelişimine katkı sağlayacak.” Açılışa katılan Milletvekili Ziver Özdemir ise Artukbey’in 2’inci şubesini açılmasıyla Batman’ın bölgenin modern yüzü olmaya devam ettiğini söyledi.

VALİ ŞAHİN: “MARKALARI HASANKEYF’E BEKLİYORUZ”
Vali Hulusi Şahin, Artukbey’in 2’inci Şubesinin Batman’a açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Şahin, şunları kaydetti: “Her şeyden önce bu tesisin hayırlara vesile olmasını diliyorum. 50 Kişiye istihdam sağlayacak bu şubemizin açılmasında emeği geçenleri kutluyorum. Tarihi ilçemiz Hasankeyf’e de böyle kaliteli markaları bekliyoruz. Geleceğin yıldızı Hasankeyf olacaktır. Batman, Hasankeyf ve diğer ilçelerimiz parlak ve modern kentler olmaya devam edecektir.” Açılıştan sonra konuklara, çeşitli ikramlarda bulunuldu. Artukbey’in Kuruyemiş ve kahve reyonlarının yanı sıra cafe ikram salonuyla birlikte toplam 500 metrekarelik alanı kapsıyor. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim