Hafta sonu bir dizi ziyaretler için basın mensubu arkadaşlarımla soluğu başkentte aldık.. Branşım olmamasına rağmen Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığının organize ettiği mülteci ve medya buluşması için yapılan toplantılara katıldık…

Faydalı geçtiğine inandığım toplantılarda alanında uzmanlar ve duayen gazetecileri dinleme fırsatı yakaladık. Tabi Ankara'ya gelip de dostlarımızı görmemek olmazdı.

Batman'a önemli hizmetleri olan eski milletvekilimiz Mehmet Emin Ekmen, İstanbul'dan Ankara'ya döner dönmez Batman'dan gelen heyeti ziyaret etti. Gece saatlerine dek süren sohbetimizde elbette Batman'ı masaya yatırdık. Ekmen, siyasetten uzaklaşıp daha çok kendisine ait sanat galerisinde zaman geçiriyor. Avukatlık mesleğini de fırsat buldukça icra ediyor. Ayrıca TFF Tamip Kurulu üyesi olan Ekmen'in Batmanlılara her daim kapısı açık…

Başka bir ziyaret trafiğimiz ise Türkiye Petrollerinde uzun süre Genel Müdürlük yapan Besim Şişman ve eski Bölge Müdürü Gökhan Akın ile bir araya geldik. Verimli geçen sohbetimizde eski günleri yad ettik.

Makamlar-mevkiler elbette geçici… Önemli olan dostluk ve arkadaşlıklardır. Herkes bir gün bulunduğu koltuğu ter edecektir ama günümüz dünyasında kazanılan gerçek dostluklar önemlidir. Görev süresince herkesin yanlış ve hataları olabilir. Fakat Şişman, her zaman samimi ve dürüstlüğü elden bırakmadı.

Daha sonra yorumculuk yaptığım TRT Kurdi'yi ziyaret ettim. Kanalın başındaki etkili isimlerden Haber ve Spor Müdürü Gülabi Eryaman ve TRT spikerlerinden Sinan Şaşmaz'la bölge sporu ve Batman'ı konuştuk. TRT Kürdi'nin bölgedeki yükselişine önemli katkı sunan Eryaman, bölgeye yönelik yeni çalışmaların da yolda olduğunu belirtiyordu.

Batman'da aylardır bir araya gelmediğimiz gazeteci arkadaşlarımızla üç gün boyunca samimi ve sıcak bir atmosferde bir aradaydık. Ankara'da verimli geçen üç günlük ziyaretlerimiz bu şekildeydi.

***

Petrolspor ile ilgili de bir kaç satır yazacak olursak…

Haftalardır uyarılarımızı yapıyoruz ama takımda değişen bir şey yok. Yönetim ve teknik heyetin hatalar zinciri her geçen gün büyüyor. Acil önlemler alınmazsa takımı daha zor günler bekliyor. Petrolspor kimsenin egosunu tatmin edeceği bir kulüp değildir. Alınan kötü sonuçların faturası daha da ağır olabilir. Teknik heyet ve futbolcuların kendilerine çekin düzen vermesinin zamanı gelmiş ve geçmiştir bile…

60 Yıllık geçmişe sahip bu kulüp belki de hiçbir zaman bu duruma düşmemişti. Takım her açıdan kaybettikten sonra kimin haklı olup olmadığının da bir anlamı yok. El birliğiyle Petrolspor'u düzlüğe çıkarmalıyız.

Editör: TE Bilişim