*İlkokul 4’üncü sınıfa kadar okuyabildiğini belirten Yenidoğan, “Bir gün evde çocuklar ‘beni rahatsız etmesin’ diye odamın kapısını üzerime kapattım. Bir ayda 37 şiir yazdım. Şiirlerimi bir kitapta toplamak istiyorum” dedi.

ODAMI ÜZERİME KİLİTLEDİM”

Batman-Beşiri ilçesinin Doğankavak (Hathatke) köyünde oturan 7 çocuk ve 37 torunu olan 75 yaşındaki Ali Yenidoğan, bir ayda 37 şiir yazdı. Kitap taslağında dikkat çeken şiirler arasında “Çanakkale şehitleri”, “Âşıklara mahsus”, “Askerlik hatırası”, “Gençler evlenmekte gayet uyanık olalım” ve “Köyüm ve Beşiri arası” kıtaları dikkat çekiyor. Kendisine özgü şiirleri kitabında derlediğini belirten Yenidoğan, “Bir gün evimin odasının kapısını üstüme kilitledim. ‘Kimse beni rahatsız etmesin’ diye de uyarı yazısını astım. O gün bana ilham kaynağı geldi” diye konuştu.

ŞİİR YAZANLAR UZAYDIN MI İNDİ?”

Fırsat buldukça şiir yazmaya devam edeceğini belirten Yenidoğan, şöyle konuştu; “Kendi kendime ‘şiir yazanlar uzaydan mı geldi?’ diye motive ettim. Köyde ve çevremde yaşadıklarım ile birlikte Türkiye’ye özgü özel günleri kendi yorumumu katıp şiir kıtalarına döktüm. İlkokul 4 sınıfa kadar okumayabildim. Bir ayda 37 şiir yazdım. Şiir kitabımın taslağını hazırladım. Kitap haline getirmek istiyorum. Şiirlerimi kitaplaştırmak için Valilik başta olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlardan destek bekliyorum.” (Yunus YASAK)

Editör: TE Bilişim