** TOKİ’nin emekliler için yaptığı konutların teslim tarihiyle ilgili Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen açıklamada bulundu. Ekmen; “Konutlarda son eksiklikler gideriliyor. 3+1 daireler bir ay içerisinde, 2+1’ler ise 45 gün içerisinde teslim edilecek” dedi.

1472 KONUTTA SONA DOĞRU
Batman Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında yapımı sona gelen 1472 konut hakkında bilgiler verdi. Konutların kentin en güvenli toplu konutları haline getirmek için siteyi gece görüşlü ve otomatik araç plakaları okuyan sistemler kurduklarını belirten Şube Başkanı Ekmen: “Konutların teslimatı için son eksiklikleri tamamlıyoruz. Elektrik ve su sayaçlarını da takmaya başladık. Bugüne kadar TOKİ’nin Batman’a yaptığı konutlar Türkiye’de örnek olacak şekilde kaliteli malzeme kullanıldı. Birinci etaptaki 2+1 ve sosyal donatılar en geç 45 gün içerisinde teslim edilmesini planlıyoruz. İkinci etaptaki 3+1 konutları da bir içinde teslim edeceğiz” dedi.

“DEDİKODULARA İTİBAR ETMEYİN”
Üyelerinin dedikodulara itibar etmemesini de isteyen Ekmen, şöyle devam etti: “Ayrıca daha önce yeni konutlar için tahsis ettiğimiz parsellerde yeni konutlarımızı inşa edeceğiz. Üyelerimizin kamuoyunda yapılan dedikodulara itibar etmesinler. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan tarafında arsa alımı için şahsım ve 2 .Başkan Seyfettin Ülgey’e 1265 ada parsel no1 ,1266 ada parsel no1 ,1267 ada parsel no 1,1268 ada parsel no 1 ,1269 ada parsel no1, 1175 ada parsel no 3 ,1178 ada parsel no 1 için 25.06.2016 tarihinde vekalet verilmiş, bu arsalar alındı. TOKİ’ye devri yapılmıştır. Toplu konutlarımız ile ilgi görüşmek için Ak Parti Milletvekilimiz sayın Ataullah Hamidi ile birlikte TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’la görüşme yaptık. Emekliler için hükümetin gündemine alınan 75 m2 brüt 2+1’ lerin dışında bizim isteğimiz olan 86 m2 2+1 ve 120 m2 3+1 dairelerin yapımı için derneğimizin talepleri etap etap karşılayıncaya kadar çalışacağını Derneğimizin çalışmalarından çok memnun olduğunu bundan sonra yapılacak toplu konutların yine iş birliğimizle yapacağını ifade ettiler. Durum böyleyken kamuoyundaki dedikoduların dikkate alınmamasını rica ediyoruz.”

“HALKın DİK DURUŞUNU DESTEKLİYORUZ”
Dernek Başkanı Ekmen, toplantının son bölümünde darbe girişimini de kınadı. TSK içindeki bir grup çetenin darbe girişimini yaptığına dikkat çeken Ekmen: “Bu ülke darbelerden çok çekti. Diğer darbelerin ülkeyi ne kadar geriye götürdüğünü bizler yaşadık. Böyle bir kalkışmanın başarısız sonuçlanmasına en büyük katkıyı sunan halkımızı destekliyoruz. En kötü yönetim bile darbe yönetimden daha iyidir. Bazı sorunlarımız olabilir ama bu demokratik yolar kapsamında tartışılır ve çözülür. Halkın dik duruşunu selamlıyoruz.”

Editör: TE Bilişim