Bugün elinizde tuttuğunuz, cep telefonundan, bilgisayarınızdan okuduğunuz ‘Batman Çağdaş’ için çok özel bir gün..

Sevgili Arif Arslan benden çocuğu gibi koruyup, kolladığı, büyüttüğü, bugünlere getirdiği Batman’ın ilk günlük gazetesinin 2 Mart 2019’daki 36’ncı yıldönümü gibi kolay erişilemeyecek bu özel günü için yazmamı istedi.

Ne yazılabilir ki ? Sadece biraz hafızaları tazelemek yeter…

36 yılda 10 bininci sayıya ulaşmış. Bu yıllara Türkiye’nin saygın basın kuruluşlarından birbirinden değerli tam 101 ödül sığdırmış.. ‘Batman Çağdaş’ bu süre içerisinde emeklemekten, yürümekten çıkmış, koşmaya; yani el dizgisinden çıkıp, sıcak baskı olan entertip dizgiye, ardından ofsetten çıkıp çok renkli baskıya geçmiş.

Türkiye’deki gündemi şöyle bir düşünün.

Sabah ekranlardan izlediğiniz herhangi bir olay akşam saatlerinde ‘Neredeyse bayat’ habere dönüşüyor. Böyle bir ortamda, hiçbir alanda geri kalmayan adı gibi ‘Çağdaş’ olan Batman Çağdaş, internet gazeteciliğinde de günde 60- 70 bin ‘tıklanma’ ile sanal ortamın da önemli haber eksiğini dolduruyor.

Batman Çağdaş, geçmişi günümüze taşıyıp, biraz yaşı ilerleyen okuyucuların hafızalarını tazelemek için arşivinde sararan fotoğrafları da 500 gündür okurlarına sunuyor. Düşünün Batman 1955’te ‘Belde’, 1957 de ‘İlçe’, 1990’da ‘İl’ statüsüne kavuşurken, Batman Çağdaş, Batman’ın 70 yıllık tarihinin yarısına tanık. Bu arada bu gazete, aynı zamanda kentte en fazla sayı çıkaran gazete unvanını da elinde bulunduruyor..

Şimdi ben size soruyorum; Batman Çağdaş için ne yazılabilir?

Editör: TE Bilişim