ZAMLAR ÇAYIN TADINI KAÇIRDI
Çay zammından sonra 50 liradan satılan kamelya çayının kilosu 1000 lira oldu. Bu çayın 100 gramlığı ise 100 liradan satılacak. Rize turistik çayının 125 gramlık paketi 150 liraya, tomurcuk çayının paketi ise 160 liraya yükseldi. (30 Nisan 1984)
MİNİBÜS TERMİNALİNE DÜZENLEME
TPAŞ’a ait merkez trafoya ait arsanın bitişiğinde Belediyece, bir kısmı çevre ilçe ve köylere sefer yapan minibüsler için terminal, bir kısmı da pazaryeri olarak kullanılmak üzere yeniden düzenleniyor. TPAŞ Bölge Müdürlüğü ile Belediye arasında bir sözleşme yapılarak Belediye’ye ücretsiz olarak tahsis edilen arsa üzerinde Belediyece düzenli bir terminal ve pazaryeri yapılıyor. (4 Mayıs 1984)



EKSİK GRAMAJLI EKMEKLE TOPLATILDI
İlçemizde Belediye Zabıta ekiplerince fırınlar denetlendi. Yapılan kontrol ve denetlemelerde eksik gramajlı olduğu tespit edilen ekmekler, toplatıldı. Eksik gramajlı ekmekler, Cumhuriyet alanında yoksullara dağıtıldı. (4 Mayıs 1984)
HASTANEDE 15 BİN 784 HASTA TEDAVİ GÖRDÜ
Batman Sosyal Sigortalar Kurumu Hastanesi’nde yılın ilk üç ayında toplam 15 bin 784 hastanın muayene ve tedavisini yapıldığı açıklandı. SSK Batman Hastanesi Başhekimi Ramazan Yavuz; “Aynı süre içinde 233 hasta ameliyat edildi. 3740 Hastanın laboratuvar tetkiki yapıldı ve 2136 hastanın röntgen filmi çekildi” dedi. (7 Mayıs 1984)



VALİ ÖZEN, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Vali Recep Özen, Siirt, Batman ve Kurtalan’daki basın mensuplarının katıldığı sohbet toplantı düzenledi. Türkiye’nin en centilmen seyircisinin Siirt’te olduğunu söyleyen Vali Özen; “Basın centilmenlik konusunda seyirciyi analize etmelidir. Amacımız centilmen Siirt imajını yaygınlaştırmaktır” dedi. Batman Şehir stadının bu yıl bitirilerek hizmete açılması için çaba sarf edildiğini belirten Vali Özen; “Batman stadı tamamlanmaması halinde Petrolspor, deplasmanlı ligde mücadele edecek” diye konuştu. (11 Mayıs 1984)
KAYMAKAM AKSU, MUHTARLARI DİNLEDİ
Kaymakam Erdal Aksu Başkanlığında 26 köy ve 23 Mahalle muhtarları ile ilçe Jandarma Bölük Komutanı Cafer Çağlayan ve ilçe daire amirlerinin katıldığı toplantı Kültür sarayı kütüphane salonunda yapıldı. Muhtarları dinleyen Kaymakam Aksu; “Yeni seçilen muhtarlarla tanışmak, köy sorunlarını ve ihtiyaçlarını yerinde tespit etmekle birlikte işlerinin aksatılmadan kanun ve mevzuata uygun olarak ve resmi dairelerle bir diyalog içerisinde yürütmeye çalışmalıyız” dedi. (11 Mayıs 1984)

Hazırlayan: Abdurrahman Erin


Editör: TE Bilişim