*Kürdi-Der Batman Şube Başkanı Hamza Ayiş, 21 Şubat’taki Dünya Ana Dil gününde bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini söyledi.

 

CAMİLERDE KÜRTÇE VAİZ

21 Şubat Dünya Ana Dil gününe hazırlık yapan Kürdi Der Batman Şubesi, bir dizi etkinliğe hazırlanıyor. Kürdi Der Şube Başkanı Hamza Ayiş, Eğitim Sen’in de aralarında bulunduğu bazı STK temsilcilerinin görüşleri doğrultusunda yapacağı etkinlikleri programladıklarını ifade etti. Şube Eş Başkanı Ayiş, şöyle konuştu : “Etkinlikler kapsamında Kürtçe panelin de içinde yer alacağı bazı programları şimdiden masaya yatırdık. Dünya Ana Dil gününde billboardları süsleyeceğiz. Ana dilde afişler asacağız. Bazı kurumlara üç rengin flamalarını da yansıtacağız. Ayrıca hafta içinde camilerde Kürtçe vaizin yapılması için de il Müftülüğünden destek isteyeceğiz.”


250 KİŞİ EĞİTİM GÖRÜYOR

2.5-3 Ay sürelerle devam eden Kürtçe atölyelerinde aralarında üniversiteli öğrenciler, eğitimci, memur, işçi, ev hanımları ve esnafların da bulunduğu 250’yi aşkın kişiye Kürtçe eğitim verdiklerini belirten Kürdi Der Şube Eş Başkanı Ayiş, sözlerini şöyle sürdürdü : “14 sınıflı Kürdi Der Kürtçe atölyelerinde başarılı olan öğrencilere sertifikalarını veriyoruz. Öğrencilerden sadece kırtasiye bedellerini alıyoruz. Kürtçe dil eğitimine büyük bir talep var. Herkesimden öğrencilerimiz var. Gönüllü eğitimcilerimiz Kürtçe dil eğitimini veriyor.”

Editör: TE Bilişim