**Beşiri Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk, ilçe genelinde sayıları 200 civarında olan Ezidilerin tek isteğinin ‘huzur’ olduğunu söyledi.

“200 KİŞİYİ KORUMAK GÖREVİMİZ”
9 bin nüfuslu Beşiri ilçesinde Ezidi sayısının 200’e kadar gerilediğini belirten BDP’li Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk; “Bu kültür zenginliğimizi korumak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Beşiri merkezi ile köylerinde Ezidi sayısının gittikçe düştüğüne işaret eden Başkan Öztürk, şöyle konuştu; “Her şeyden önce Ezidi kardeşlerimiz bizden huzur istiyor. Bu da onların en doğal hakkı. Bugüne kadar hep horlanan ve dışlanan bu topluluğu korumak boynumuzun borcu. Sorunların çözümü için bize verilecek her göreve hazırız. Sorunlarının farkındayız. Göreve gelir gelmez tek işimiz; huzur isteyen Ezidi kardeşlerimize yardımcı olmak ve sorunlarına çözüm bulmak.”

“SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”
Başkan Öztürk, şöyle devam etti; “Beşiri, Batman’a en yakın ilçedir. Nedense bu güne kadar arzu ettiği hizmetlerden yararlanamamıştır. Yaz aylarında çekilen su sıkıntısını gidermeye hazırız. İlçe girişindeki aile parkının halka açılması için girişimlerimiz sürüyor. Garzan çayı kenarındaki kilitli taş atölyemizi de işler hale getireceğiz. İlçede ciddi imar sorunu var. Önümüzdeki ay imar planı için ihaleye çıkacağız. 85 yıllık ilçede cadde ve sokaklar resmiyette yok. Yeni imar planıyla ilçeye rahat bir soluk aldıracağız. Ekibimizle sorunların üstesinden geleceğiz.”

Editör: TE Bilişim