**Önceki yıllarda kurulan iftar çadırlarındaki sıcak yemeklerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmaması ve halkın daha çok kuru gıda talep etmesi nedeniyle Batman Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, bu yıl Ramazan ayında 1200 aileye gıda paketi dağıtımı yaptı.

BELEDİYEDEN KURU GIDA YARDIMI
Önceki yıllarda kurulan iftar çadırında bulunan yemeklerin heba olduğuna dikkat çeken Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş: “Daha önceki yıllarda Ramazan itar çadırı etkinliğimiz mevcuttu. Ancak sıcak yemek yardımının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığını ve yemeklerin büyük çoğunluğunun heba olduğunu anladığımızdan bu yıl farklı bir yol denememiz gerektiğini kararlaştırdık. Ayrıca yoksulluk haritası projesi saha çalışmalarında da yoksul kesimin genel talebinin kuru gıda olduğunu tespit ettiğimizden 2016 yılı Ramazan ayında ilimizdeki yoksul ailelere dağıtılmak üzere Müdürlüğümüzce 1200 adet kuru gıda paketi alımı yapıldı ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı” dedi.





“GIDA PAKETLERİMİZİ GEREKLİ YERLERE ULAŞTIRDIK’
Eş Başkan Yardımcısı Güneş, şöyle konuştu; “Yoksulluk projemizin saha çalışmaları verilerine dayandırılarak 1200 ailenin kuru gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu belirledik ve bu konuda oldukça hassas davrandık. Batman’ın 42 mahallesinde yaptığımız araştırma ve anketler neticesinde 350 hane çok zayıf, 850 hane zayıf ve 1050 hane orta olmak üzere toplamda 2.250 yoksul hane belirledik. Olanaklarımız dâhilinde çok zayıf ve zayıf kategorilerinde yer alan toplam 1200 haneye gıda paketi dağıtımı yapılması kararını aldık ve Ramazan ayı boyunca bunları ev ev dağıtarak gıda paketlerimizi gerekli yerlere ulaştırdık.”

Editör: TE Bilişim