Emekçiler, bugün Cumhuriyet alanına çıkarma yapacak

1 Mayıs kutlanıyor

*1 Mayıs, bugün Batman’da kutlanıyor. DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk ve bazı BDP’li Milletvekillerinin de katılacağı kutlamalar, 10.00 ila 15.00 saatleri arasında Cumhuriyet meydanında yapılacak.

ÖNDER DE GELİYOR
1 Mayıs işçi bayramı için kutlama hazırlıklarını tamamlayan Batman tertip komitesi, bugün 10.00’da start alacak etkinliklerin saatini bekliyor. Yasemin Göksu ile Bahar Kültür Merkezi sanatçılarının müzik resitali vereceği kutlamalarda DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batmanlılara seslenecek. 1 Mayıs’ın Newroz ruhuyla kutlanacağını belirten BDP’li Milletvekilleri, Batman’daki kutlamaların coşkuyla geçeceğini söyledi.

TEKİK; “GERİNGİNLİĞE İZİN YOK”
1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, işçi sınıfının saat 11.00’de Zeki Otel önünde toplanacağını söyledi. Öğle saatlerinde ise alanda olacaklarını belirten Başkan Tekik, “İşçi bayramı için hazırlıklarımız tamamlandı. Kutlamaları barışçıl bir ortamda yapacağız. Hem emeğe, hem demokrasi hem de insan haklarına yönelik taleplerimizi meydanda gündeme getireceğiz. Kutlamalarda gerginliğe asla izin vermeyeceğiz. BDP Milletvekilleri konuğumuz olacak. 1 Mayıs’ı ruhuna uygun kutlayacağız. Emekçileri alana bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim