Yirmi Dört Haziran genel seçimlerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisinde Batman’ı temsil eden Milletvekillerinin sayısı 5 oldu. İktidarda bir, muhalefette 4 Vekil, Batman’ı temsil edecek.

Her seçimden önce bizleri parlamentoda temsil etmek isteyenlerin kamuoyuna çeşitli vaatlerde bulunduklarını biliyorsunuz.

Yıllardır gerek parti, gerek milletvekili adayları seçmenlere çeşitli vaatlerde bulunurken, seçimlerden sonra çoğunlukla bizleri temsilde gereken hassasiyette bulunmamışlardır.

Halkın teveccühü ile önemli mevkilere seçilenlerin geçen zaman sürecinde eleştirilere maruz kalmaları onlar adına eksiklikti…

**

**

Bugün geçmişteki bazı seçilmişlerin duyarlılıkları nedeniyle hayırla anılmaları, bazılarının ise toplumun sempatisini kazanmamaları üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir konudur…

Batman’ı parlamentoda temsil edip, bu kentin sorunlarının çözümü için gayret göstermiş seçilmişlerimiz olmuştur şüphesiz…

Bu kentin sivil toplum ve demokratik kitle örgütleriyle iyi diyaloglar gerçekleştirmiş, çeşitli temel problemlerimiz için kafa yormuş, başkentte bakanlıklar arasında mekik dokumuş, ulusal yayın yapan televizyonlardaki canlı yayınlar dahil olmak üzere değişik zeminlerde hak ve hukukumuzu savunmuş seçilmişlerimiz unutulmuyor…

24 Haziran 2018 seçimlerinde halkın teveccühü ile parlamentoya girenlerin bu durumu dikkate almalarında yarar görüyorum. Bizim için değilse bile, kendileri için duyarlı olmaları gerektiğini önemle hatırlatmak istiyorum…

**

**

YEREL BASINI TAKİP ETMELİDİRLER…

Evet, bu kenti parlamentoda 5 Vekil temsil edecek. Meclisin eski işlevi olmayabilir. Ancak yine de vekillerden beklentilerin olduğunu unutmamalıdırlar.

Batman’ın seçilmiş Milletvekillerinden en önemli beklentimiz, her meseleye duyarlı olmalarıdır…

Özellikle yerel basını sürekli takip etmeleri gerektiğine inanıyorum.

Yerel basını takip etmelerinden kastım, gündeme taşınan sorunlardan haberdar olmaları ve gereken duyarlılığı göstermeleridir.

Kentteki gelişmelerden haberdar olabilmeleri için yerel basını mutlaka takip etmeleri gerekiyor.

Artık günlük olarak kendileri mi gazeteleri takip eder, yoksa danışmanları ile mi izlerler, onların bilecekleri şeydir.

Yerel basının yapıcı eleştirilerine açık olmaları büyük önem arz ediyor. Bunu da önemle hatırlatıyorum.

**

**

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE İYİ DİYALOG…

Bu kentin seçilmiş vekillerinin sivil toplum ve demokratik kitle örgütleriyle iyi diyaloglar geliştirmeleri gerekiyor. Bu çok önemlidir.

Sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri her ne kadar eski işlevlerini yitirmiş olsalar bile, bu kentin dinamik güçleridirler…

Sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerinin eleştirdiğim yanları vardır. Çıkar ve menfaat amaçlı değil, topluma hizmet için çabalayan oluşumları kast ediyorum.

Yıllar yılıdır toplum yararına faaliyet yürüten pek çok oluşumda yer almış ve bu kentin daha güzel ve aydınlık yarınları için mücadele vermiş biri olarak STK’ların her zaman dikkate alınmaları gerektiğine inanıyorum. Kimi STK’ların partilere sırtlarını dayamaları ve ideolojik saplantılarının olmalarını hiçbir zaman doğru bulmuş değilim. Dik duruşlu, omurgalı yapılar olarak çalışma yürütmeleri gerektiğine inanıyorum.

İktidar veya muhalefet Milletvekillerinin tüm sivil toplum ve demokratik kitle kuruluşları ile iyi diyaloglar gerçekleştirmeleri bu kent için önem arz ediyor. Bu kentin huzuru ve selameti için hayırlı teklifler kimden gelirse gelsin, duyarlı olmalarında fayda vardır.

Bu STK bizdendir, bize daha yakındır, şu STK filan yapıya yakındır demeden herkesi kucaklayarak kent yararına çalışmalar yürütmelerini dilerim.

**

**

KENTİN SORUNLARI HAKKINDA BİLGİ EDİNMELİDİRLER…

Batman’ı parlamentoda temsil edecek yeni vekillerden önemli beklentim, bu kentin sorunları hakkında ivedilikle bilgi sahibi olmalarıdır…

Tabi ki doğru bilgi sahibi olmalıdırlar. Bunun yolu kentin sorunlarına kafa yoranlarla diyalog gerçekleştirmelerinden geçer.

Bu kentin en önemli temel sorunları nelerdir?

En başta temel insan hakları, ifade özgürlüğü, kentin yoksulluk durumu, mülteci/sığınmacı problemleri, hava kirliliği, su kirliliği, çevre kirliliği, petrol kaynaklarından kaynaklı kirlilik, içme suyu sorunlarımız, İluh Deresi’nin kalıcı ıslahı, kentsel dönüşüm, asbestli şehir içme suyu şebekesi, tehdit altındaki yeşil alanlarımız, ormanlarımız, su kaynaklarımız, ulaşımdaki sıkıntılarımız, alt yapıda çözüm bekleyen problemlerimiz, hastane ve hasta durumlarımız, kentin profili, imardaki ciddi sıkıntılarımız, eğitim ve sağlık yatırımlarımız, kentin olası bir depremdeki zemin durumu, zemin çöküntülerinin nedenleri vs gibi bütün sorunları hakkında bilgi sahibi olmaları büyük önem arz ediyor…

Bu kentin tüm sorunlarını yakından biliyorum ve çok da ilgiliyim. Yeni vekillerimiz bu köşeyi takip etseler iyi olacak. Gösterecekleri duyarlılık benim için göstergeler olacaktır. Hayırlı her çalışma kimden gelirse gelsin desteklemeyi görev bilirim. Yapıcı eleştirilerden inşallah asla kaçınmayacağım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm seçilmişlerimize yeni görevlerinde başarılar diler, hayırlı çalışmalar temenni ederim.