Şengal'den Batman'a gelen Ezidi sayısı 2300'ü aşmış durumda ve halkımızın bu gelen insanlara duyarlı olmaları gerekiyor ve tam da bu noktada insaniyetimiz belli olur.
Bu insanlar acıyı gördükleri için biliyorlar. Bu insanlar acıyı bir tarih kitabından okumadılar veya başkasından işitmediler, an ve an yaşadılar bu acıyı...
İnsanoğlu nasihatı pek sevmez ve her nedense bir musibet başına gelmeyene kadar o işin önemini algılayamaz ve öyle ki Şengal büyük bir nasihattır. Bugün Şengal'e sessiz kalmak, yardım eli uzatmamak hem insanlık suçudur hem de yarınını karartmaktır. Çünkü yarının ne getireceği belli olmaz, bu yüzden duyarlı olmak lazım ki yarının getireceği, götüreceği olmasın...
Dönemin modası, dillerde vazgeçilmez olan hatta yoldaşı olan ve en kötü anlarımızın kurtarıcısı: Empati...
Gerçekten yapabiliyormuyuz bu empatiyi!
Mesela;
Kilometrelerce yol yürüyen Ezidiler gibi bacaklarımızın kopma hissini algılayabildik mi!
O uzun yolları yürüyüp şehir kat etmenin, Diyarbakır caddesinde yürümeye benzemediğini anlayabildik mi!
Sussuzluktan ölen insanların fotoğraflarını sanal alemde paylaştık ama o ölenler gibi hissedebildik mi!
Hissedenler ve anlayanlar Batman Belediyesine gidip gerekli yardımları yapmışlardır herhalde çünkü kalp dayanmaz bu olanlara.
Batman halkı duyarlı bir halktır ve bu insanlara gerekli desteği verecektir. Sabri Özdemir'i de bu konu üzerinde ki hassasiyetinden dolayı tebrik ederim. Bazıları çıkıp efendim bu memleketin sorunu hiç yok mu diyor! Yok efendim bu insanlar rahata kavuşmayana kadar bu memleketin başka sorunu yok!
Bu insanlara olağan üstü yardımlara gerek yok, sadece yaşamını devam ettirmesi adına yardım eli bekliyorlar. Yardım edeceğiniz durumlar; yastık,yorgan,battaniye,kuru gıda, mutfak malzemeleri, her yaş ve cinsiyet için kıyafet gibi gerekli malzemeler.
Bu yardımlar hakikaten çok mühimdir ve bu yardımların yanında travmatik durum yaşayan bu insanların yanında psikolojik olarak da durmak lazım. Rojava'da Kürt kızılayı ve UNICEF, Ezidi'lerin travmatik durumu için çaba sarf ediyor. Bizde bu dalda yetkin isimleri yönlendirmeli veya en azından gidip Ezidi'lerin yüzlerini güldürmeliyiz.
Hızla geçiyoruz ve göçüyoruz bu diyardan, geçerken bu dünyadan sevgi bırakalım, yardımlaşma hususunu bırakalım, dostluk bırakalım... Yani insana dair güzellikler bırakalım dünyaya...
Islanan bir toprağın kokusunu nasıl ki hiçbir parfüm kokusu veremiyorsa, insaniyete hasıl olan güzelliği hiçbir şey veremez.
Yarınınızın, bugününzden daha iyi olması dileğiyle, hoşçakalın...