Bazı köşe yazarı arkadaşlarımız yeni Vali ile ilgili yazıları kaleme almışlar. Doğaldır bu. Geleneğimizde var “hoş geldin” demek.
Ben geri kalan kısmı doldurayım.
ESRAR VE SODES PROJELERİ. Bu konularda ciddi bir denetim eksikliği var ve çözüm üretilmeli
Batman’da uyuşturucu kullanımı on beş yaş altına düştü. Belediye park ve bahçelerinin etrafında bir gezinin ve görün kümelenmiş bir vaziyette esrar çeken ergenleri.
Amerika’da bu merete sanırım marihuana deniliyor ve bizimki gibi ergenler önce kullanmaya teşvik ediliyor ve sonrasında da müptelalık başlıyor. Bu arada esrar çeteleri de kendilerini yeni bir Pazar yaratmış oluyorlar.
Yazık günahtır. Bu çocukların spor yapması, okul okuması gerekirken zıkkımlanıyorlar. Hür türlü rezaleti ve şiddeti de bekleyebilirsiniz bunlardan.
Ben anlamıyorum, Gaziantep’te bombalı saldırıyı yapan ve milli eğitim personeli bir kişiyi paketlenmiş gibi bulan emniyet gücü Batman’da sokak ortasında esrar çeken bu çocukları niçin markaja almıyor. Bu çocukları ve körpe zihinleri bulandıran çeteleri niçin öncelemiyor? İş biraz da tehlike kendilerini direkt hedef aldığında mı önemseniyor ve anında yaka paça…
Sayın Vali, Batman’da esrar kullanımı hızla yaygınlaşmakta ve kullanıcılarının da yaşı aynı orantıda düşmekte.
Lütfen bu gidişata bir dur deyin…
Şu SODES denilen projelere biraz dikkat edildi mi acaba? Her sene birçok genç diğer şehirlere devasa paralar harcanarak götürülmekte. Sonra ne mi olmakta? Hiçbir şey. Bana bu projeler sayesinde değişen bir şey gösterin.
Adam milli eğitimde ve geliyor Bay X efendinin yanına. “Abi bir proje üretelim. Bizi de ekleyin. Neredeyse emekli olacam ama daha bir yurt dışı gezi konusunda siftah yapmadım.”
Adamın umurunda değil bir değer üretmek. Bedava tatili kolluyor.  
Şu yurt dışı bilişim, gelişim, otomasyon konusunda Almanya, Hollanda, Fransa gezilerine katılıp da ciddi bir hayat çıtası yükselten bir tek kişi gösterin. Kâğıt üzerinde şu kursa katıldı yazar, sadece bu. Adamın eli ekmek mi tuttu?
Üç trilyon para harcandı ve bu çocuklar şakır şakır İngilizce mi konuştu? Yoksa milli takım alt yapıda top mu koşturuyor? Hayır, sadece hayalini kurduğu güzel yerlere bir tur attı ve geldi tekrar kendi realite yaşamına ve mutsuzluğuna. Belki hiç gitmeseydi daha da iyi olacaktı. Bilmeden yaşamak, gördükten sonra yaşamaktan daha iyiydi bu kişi için.
Biz demiyoruz, gezmesinler, görmesinler. Sadece ülke kaynakları boş yere heba edilmesin. Bazı paralar yurt dışından geliyor Türkiye’ye hibe diye, bunu da boşa harcamasınlar. Daha kaliteli ve kalıcı konularda kullansınlar
Gerçi haksızlık etmeyelim, kimse DİKA kadar gezi yapmıyor. Dünyayı dolandı bu mübarekler. Peki de Batman’da ne oldu? Bilgisayar üreten bir IBM veya MACINTOSH firması mı açıldı Batman’da. Yoksa Finlandiya orijinli Nokia cep telefonu mu? Belki de yatırımcı bedava arsa ve hibe para ile uğraşmaktansa bir BMW veya MERCEDES fabrikası kuracaktır. Sağ olsun DİKA.
Neyse, konumuz bedava gezi ve bir tür rant konusu olan projeler ve bu tür projelerle ilgili çok ciddi iddialar, ama bunları yazmaya elimiz varmıyor. Çünkü hepsi de birer iddia. Ama ateş olmayan yerden dumanda tütmezmiş.
Ancak şöyle bir fikir verelim; SODES projesince bir proje kapsamında alınan bazı bilgisayar, yazıcı, kamera... Vs tarzı malzemeler daha sonra nerede kalmıştır?
Sayın Vali, bende birileri gibi lay lay lom yazılar yazabilirdim. Ama yazmadım
Batman’da esrar kullanımı ve proje ofisleri tarafından üretilen ama bir işe yaramayan SODES projelerini bir markaja alın.
Eğer kalıcı ve iç ferahlatıcı sonuçlar alırsak çalışmalarınızı buradan halka deklere etmekte boynumuzun borcu olsun.
İletişim | Reklam | Sitene ekle | Hakkında      1999 - 2012 © Memurlar.Net.