Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti yönetimi, dün Vali Hulusi Şahin’in konuğuydu... Daha bir ay dolmadan petrol şehrini tanıyan Vali Şahin’in, 500 yatak kapasiteli hastane, Araştırma İhtisas ve Tıp Fakültesi için verdiği mesajlar umut vericiydi…

Makam masasındaki ajandasında Batman’ın öncelikli sorunları duran Vali Şahin, yeni çevre yolundan Hasankeyf’e dek birçok sorunun çözümü için çaba göstereceklerinin altını çiziyordu: “Batman’ın trafiğini rahatlatacak çevre yolu projesini gerçekleştireceğiz. Bir de Hasankeyf’i değerlendireceğiz…” 

“ÖNCELİKLİ SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”
Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti yöneticilerinin ziyaret ettiği Vali Hulusi Şahin’in çalışma masasında şehrin önemli sorunları ajandasında duruyordu… İstanbul-Esenler’e veda ederken “Heybemle Batman’a iyi şeylerle gidiyorum” diyen Vali Şahin’in verdiği mesaj anlamlıydı:  “Güzel Batman’ımıza güzel hizmetleri sunmaya çalışacağız.”
Batman’da göreve başladığından bu yana yaptığı açıklamalarda petrol şehrinin dinamik bir şehir olduğunu söylüyor ve petrol şehrinin birçok alanda daha iyi bir yerde olmasının gerektiğini de açık açık belirtiyor.
BGYC’nin ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde ağırlıklı konu; 500 yatak kapasiteli hastane, Tıp Fakültesi ve Araştırma İhtisas Hastanesi idi…

Vali Şahin’in 500 yatak kapasiteli hastane ile görüşü netti:
“Batman’ın bu konuda daha önceden attığı adımlar var. Sağlık Bakanlığıyla görüşüyoruz. Birçok aşama kaydedilmiş. 500 Yatak kapasiteli hastanemizi şehrimize kazandıracağız. Bir de eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizi Araştırma-İhtisas’a dönüştürmeyi planlıyoruz. Haziran ayında yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni teslim alacağız. Eski hastaneyi Göğüs ya da diğer branşlarda Araştırma İhtisas’a dönüşmesine gayret edeceğiz…”
Batman’ın Sağlık yatırımlarında geri kaldığını Vali Şahin de söylüyor. Kentin yeni sağlık yatırımlarına gereksinim duyduğunun farkındadır Vali Şahin.

ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK ÇEVRE YOLU…
Son yıllarda Batman’ın trafik sorunu büyüdükçe büyüyor.
Vali Şahin, yeni çevre yolu için çalışma başlatmış.
Yeni çevre yolu projesinin tamamlanmasıyla birlikte ağır tonajlı araçların artık kent dışına tutulacağının altını çiziyordu Vali Şahin.
Tarih severliğiyle de bilinen Vali Hulusi Şahin, antik kent Hasankeyf’teki bazı eserlerin yerinde korunabileceğini de söylüyordu.
Hasankeyf’teki 2500 yıllık eski köprünün, İstanbul-Kız kulesi gibi su yüzünde tutabilecek bir projeye de DSİ’nin kafa yorabileceğini belirtiyordu Vali Şahin.
Kültürel park olarak bilinen ‘Arkeopark’a eserlerin taşıma işlemlerinin bitmesiyle Hasankeyf’in eşsiz bir yer olacağını da ifade eden Vali Şahin’in verdiği mesajlar umut vericiydi: “Bazı projeleri isterken öncelik sırasına bakmak gerek. Birçok şeyi bir anda alamayız. Belli bir program dahilinde şehrimizin acil sorunlarını çözeceğiz.”

“BASIN OLUMLU ELEŞTİRİ YAPMALI”
Vali Şahin, yerel medyayı da önemsiyor.
“Basın özgür olmalı” diyen Vali Hulusi Şahin, bakın neler diyor:
“Elbette basın özür olmalı. Olumlu eleştiriler de yapmalı. Fakat olaylara objektif bakılmalı. Yerel medyayı takip ediyorum. Olumlu eleştiriler bizim için de faydalı.”

Evet, daha Batman’da bir ay süresi dolmayan Vali Şahin’in şehrin sorunlarını tespit etmiş.
Türkiye Petrolleri’yle bugüne gelen Batman’ın, biraz duruşa geçtiğini de bize özetliyordu Şahin...

Özetle;  Vali Hulusi Şahin’in açıklamaları şehrin geleceği adına umutlandırdı.
Tarih konusunda hassasiyeti olan bir Vali’nin Batman’da görev yapması bir şans...

“YENİ HASTANEMİZİ UNUTMUYORUZ"

Bugünlerde Batman’ın bir çok kesimi, 500 yatak kapasiteli yeni hastanenin durumunu soruyor.
Yerel seçim havasının sardığı şu günlerde bu şehrin sorunlarının, verilen sözlerin unutulmamasını istiyor seçmenler.
Bu şehrin bekleyen çok sayıda sorunu var.
O sorunlara girmeden bugün bir kez daha sağlığa dikkat çekelim.
Evet Batman, ne yazık ki sağlık yatırımlarında hak ettiği yerde değil.
Batman, nüfus başına düşen hasta yatağı ve doktor sayısı bakımından çok gerilerde.
Artık bu rakamları yazmaktan bezdik.
Bu sıkıntının giderilmesi için tam 3 yıl önce bu şehre verilen 500 yataklı bir hastane sözü vardı.
Şu ana kadar hastanenin yapılacağı arazi yeri bile beli oldu.
Ancak bir türlü temeli atılmadı.

Bakıyoruz da hastane için zaman kaybediyoruz.
Koca 3 yıl kaybettik.
Zaman geçirmeden bu işin halledilmesi gerekiyor.
Şu hastane sorunu çözülsün, bir an önce inşaatı başlasın…