Batman’ın çözüm bekleyen çok önemli sorunları var. Bu kentin değişim ve dönüşüm yaşayarak daha güzel yarınlara kavuşması için hepimize önemli görevler düşüyor.

Herkes kendi cihetiyle sorumluluk bilinciyle görevini yapacak olursa, eminim Batman’ın daha güzel yarınları olacaktır.

Bu köşede kentimizin önemli sorunlarını gündeme taşırken, tek amacım var; çözüm için katkı sunmak…

Başka bir amaç/gayem yoktur ve olamaz…

Batman kamuoyu bu satırların acizane yazarını tanıyor. 28 yıl boyunca Pazar günleri hariç her gün bir makale ile karşılarında olmuş, kentin tüm sorunlarıyla alakadar olarak, gönüllülük temelinde çözüm için çabalamış biriyim.

Söz konusu zaman sürecinde bu kentteki tüm seçilmişler, il mülki amirleri ve yöneticileri ile tanışmış, diyalogları bulunan biri olarak kentimizin daha güzel yarınları için karınca kararınca çabalıyorum.

**

**

“ÜNİVERSİTE YOLUNDAKİ AĞAÇLAR KORUNACAK”

Önceki gün Sayın Valimizin Basın Müdürü beni telefonla aradı. Arama nedenini tahmin etmiştim. Zira üniversite yolundaki ağaçların korunması ile ilgili son yazımda özellikle kendilerinden ve sayın Valimizden destek istemiştim.

Basın Müdürü Sayın Süleyman Genç, tahmin ettiğim gibi Batman Üniversitesi yolundaki ağaçların sulanması ve bakımı konulu yazım için aradığını söyledi.

Valimiz Sayın Ahmet Deniz’in üniversite yolundaki ağaçlarla ilgili makalemi okuduğunu belirten Sayın Genç, şunları söylüyordu:

**

“Sayın Valimiz çevre konusunda hassastır. Makalenizi okudu. Üniversite yolundaki ağaçların sulamalarının yapılması için belediye yöneticilerine gerekli talimatı verdiğini söyledi. Ayrıca sizi bilgilendirmemi, konunun da takipçisi olacağını ifade ettiler. Bu nedenle sizi aradım.”

Sayın Süleyman Genç’in bu ifadeleri üzerine kendilerine teşekkür ettim. Sayın Valimize bu duyarlılığı için teşekkür ediyorum.

Bildiğim kadarıyla üniversite yolundaki ağaçların bakım ve sulanmasından Karayolları yetkilileri sorumludur. Ancak uzun süredir Karayollarının görevlerini yapmadıkları gerçeği açıktır.

Sorumluluğun Belediye’ye verilmesi olumlu bir gelişmedir.

**

**

Batman Belediyesi, kent içerisinden geçen ve sorumluluğu Karayollarına ait olan Batman-Siirt çevre yolundaki ağaçların, orta refujun sorumluluğunu da aldı.

Hatırlayacaksınız, kent girişleri ile ilgili çok sert yorumlarım hep olmuştur.

Karayolları yöneticilerini eleştirdiğim ve göreve çağırdığım tüm yazılarıma kör ve sağır kesildiler…

Karayolları Bölge Müdürlüğü Batman’a üvey evlat muamelesi yapınca yine Belediye harekete geçti ve Batman-Siirt çevre yolu orta refujuna sulama sistemi kurdu…

Uzun zamandır söz konusu yolun tüm hizmetlerini belediye yürütüyor.

Düşünün ki Batman eski Devlet Hastanesi kavşağındaki güzellikler, çiçekler de belediyeye ait. Şu anda çevre yolu korunuyor ve güzelleştiriliyor. Üniversite yolundaki orta refujda bulunan yüzlerce ağacın da korunacağına inanıyorum.

**

**

Evet, Sayın Valimizin çevreye hassas olduğunu biliyorum. Batman’daki anız yangınları için Türkiye’de ilk kez kentimizde ‘Anız Çalıştayı’ düzenlediler.

O güzel çalıştayın çok olumlu sonuçları oldu. Geçen yıl daha az anız yangını gerçekleşti.

Ve en önemlisi Çalıştay mükemmel bir kitap oldu.

Anız Çalıştayı’na katılan kurum ve kuruluşlar ile STK’ları onure eden bir toplantı yapılmıştı. Batman Kültür Müdürlüğü konferans salonunda temsilcilerine plaket verilmişti.

Valimiz Sayın Ahmet Deniz, tüm katılımcılara plaketlerini verirken, sadece Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Sayın Recep Kavuş’a özel ilgi göstermiş, çevrecilerin çalışmalarını yakından takip ettiğini, kentin çevre sorunları için gösterdikleri ilgi ve alaka ile çabalarından ötürü kutlamıştı.

Yine sigara ile ciddi mücadelesi biliniyor.

Vali Deniz’in çevre konusundaki hassasiyetini o nedenle önemsiyorum. Valimizden beklentimiz şudur; gündeme taşıdığımız sorunlarla ilgili olan kurum ve kuruluş yetkililerini uyarmalarıdır…

Eski Valilerimizden Sayın Temel Koçaklar, Haluk İmga ve Efkan Ala yerel basında yazılan yorumlara ilgi gösterirlerdi. Hangi kurumla ilgili yorum yapmış ve öneri ile eleştirilerde bulunmuşsak, yazılarımızı üst yazıyla kendilerine gönderir, gerekenin yapılmasını isterlerdi. Valimizden beklentim şahsen böyledir. Halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan basının boşuna yazı yazmadığını göstermesini dilerim.