Vali Ahmet Deniz, koyu bir Galatasaray’lı ama bir o kadar da Batman Petrolsporlu.
Bu sezon Kırmızı-Beyazlı ekibin bir çok maçında protokol tribününde bir amigo kadar heyecanlıydı.
Maçları izlerlen, Vali bey’in o spora olan tutkusuna gerçekten şapka çıkartılır.
Batman, böyle sporsever bir Vali görmedi.
Hemen her etkinlikte ‘eğitim’ kadar ‘spor’un önemine değinen Vali Ahmet Deniz, önceki gün Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda beden eğitimi öğretmenlerine verdiği mesaj anlamlıydı;
“Sporu beğenen bir insanım. Altyapı başta olmak üzere hangi yaşta olursa olsun, sporun her alanını ilgiyle takip ederim. Yıllarca amatörce oynadım. Spor ve ardından duşumu alıp iki bardak çay içtiğimde; dünyanın en keyifli insanı oluyorum. Bir süre menüsküsle ilgili rahatsızlığım oldu. Gittiğim doktor irkilince, hemen sordum, ‘Hocam sakın bana spor yapma deme’ dedim. Yoksa çekip giderim diye uyarıda bulundum...”
Beden eğitimi öğretmenleri, Vali Deniz’i pür dikkat dinliyordu. Çocukların spora yönelik aktivitiler için eğitimcilerin üzerlerine düşen sorumluluklarını hatırlamadan edemiyordu Vali Deniz; “Sizlerden ricam çocuklarımıza sporu tattıralım. Bu şehirde çocuklarımız eğitimden kalan zamanını spora da ayırsın.”
İşte sporla yatıp kalkan bir Vali’nin, bu şehirde gerileyen spor aktivitilerin canlandırılmasına yönelik verdiği mesajlar...
Son yıllarda tesisleşmede yerinde sayan Batman’ın 34 yıllık şehir stadı zeminin kar yağışıyla birlikte patates tarlasını andırdığını sizlerle paylaşmıştık.
Saha zemindeki kar birikintilerinin modern makineler yerine kürekle temizlemesi sonucu çim zemini berbat hale dönüşmüştü.
Küçük ilçelerde bile sahalar kar toplama aracıyla temizlenedursun, Batman stadyumunun kar’dan küreklerle temizlenmesi acı bir manzaraydı.
Sağolsun, varolsun; manşetteki o haberimizin ardından sporsever Vali Ahmet Deniz, Batman’a kar temizleme aracının da alınması için harekete geçti.
Böyle sporsever bir Vali ile Batman ‘spor’da neden çağ atlamasın?