Batman Valisi Ahmet Turhan son dönemde yapmış olduğu çalışmalar ve projelerle adından söz ettiriyor. SODES kapsamında Milli Eğitim ile birlikte hayata geçirdikleri on sekiz farklı proje bile başlı başına devrimsel bir çalışmadır.
- Şu an üzerinde ısrarla durduğunuz bir konu var mı?
Kantar köprüsünün projesi ile ilgileniyoruz.  Köprünün Batman’ın gelişimine katkısı olması amacıyla konumlandırılması gerekiyor. Bildiğiniz gibi Kantar Köprüsü 50 yıllık bir hikâye. Bugün bu yatırımın gerçekleştirilmesi heyecanını yaşıyoruz. Bu yol sayesinde Batman Mardin karayolu bir hayli kısalıyor. Mardin son yıllarda çok iyi bir trend yakaladı. Yerli yabancı birçok kişi Mardin’i ziyaret etmekte ve bu yol sayesinde ulaşım çok daha kısa olacağından buraya gelen ziyaretçiler Batman’ı ve Hasankeyf’i de ziyaret edebilecek. Çok büyük bir bütçe gerektiren Kantar Köprüsü işte bu yüzden çok iyi bir noktada konumlandırılmalı.
-Mehmet Şimşek sayesinde Batman bir takım ayrıcalıklar yakalayabilecek mi? Mesela önceki dönem Gaziantep’ten seçilmişti ve araştırdığımız kadarıyla kendisi sayesinde Gaziantep tarihinin en büyük yatırım ivmesini kazanmıştı.
Bakan’ın Batman’dan olması bu şehir için çok iyi bir şanstır. Değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Bakan sayesinde açılmayan kapı yok. Bürokratik engeller tek tek yok oldu. Daha önce bir konu hakkında iletişime geçmek ve gerekli alt yapıyı oluşturmak bir hayli zaman gerektirirken artık valisi olduğum ilin sorununu ilk elden gerekli yerlere ulaştırabiliyorum. Bugün ne demek istediğimi Batman halkı yatırımlar ve projeler sayesinde çok yakın bir zamanda görecektir. Tekrar ediyorum çok iyi bir Bakanımız var ve bu kent bu ayrıcalığından sonuna kadar faydalanmasını bilmelidir.
 
 
-Bürokratik engeller yok oldu derken bir örnek verebilir misiniz?
Zaman zaman bir konu hakkında Ankara ile temasa geçmemiz gerekiyor. Acil bir durum oluyor. Sayın Bakanı aradım. Meğer dış ülke ziyaretindeymiş. Hindistan’dan beni aradı. Konuyu ilettim. Bu Batman için bir ayrıcalıktır.
-Batman bu anlamda çok şanslı o zaman. Biraz açabilir misiniz?
Bakın tarihi bir dönemden geçiyoruz. Batman hiçbir döneminde bu kadar yatırım görmedi. Araştırın ve istatistikleri karşılaştırın. Bundan önce kaç tane Anadolu Lisesi vardı ve şu anda kaç tane var. Yapımı halen devam etmekte olan birçok modern dersliklerimiz var ve yenileri de olacak. Batman’a yakışan bir Kapalı Spor Salonu yapılacak. Sason’da yeni bir Kapalı Spor Salonu hizmete giriyor. Beşiri’de yakın bir zaman da çok güzel bir Kapalı Spor Salonuna kavuşacak.. Hedef 15 Projesi sayesinde birçok öğrencimiz Üniversiteli olabiliyor. Organize Sanayi Bölgemizde iş adamlarımız yatırım üstüne yatırım yapıyor. Yeni yer tahsisleri olsa oralarda dolacak durumda. Batman ve ilçelerinde sportif saha ardı ardına yapılmakta. Üniversitemize yeni binalar kazandırıldı. Üniversitenin yolu bile büyük bir meblağdı. O işte tamam. Modern Hava Alanı ve Doğal Gaz var. Örnekleri çoğaltabiliriz. Batman için ne gerekiyorsa araştırıyor ve hayata geçiriyoruz. Bu konuda Sayın Bakanında büyük emekleri var.
-Bakan Şimşek ile uyumlu bir çalışma trendi yakalayabildiniz diyebilir miyiz?
Kesinlikle. Kendisi hem işini çok iyi bilen bir kişi ve hem de iyi niyetli bir insan. Teknokrat bir yapıya sahip. Millet için çalışan, bireysel isteklerden çok topluma fayda sağlayacak konulara ehemmiyet veren bir kişi. Çok iyi bir uyum var bu konuda.
 
-Tayininiz ile ilgili bir durum var mı?
Vali atamalarında süre bellidir. Şu an böyle bir durum yok.
-Eklemek istediğiniz bir konu var mı?
Her valinin takip ettiği bir takım projeleri vardır. Bende bu projelerimi olgunlaştırıp, hayata geçirmek için çaba sarf ediyorum.
Teşekkürler Sayın Valim.
Devletin imkânlarını halkın istifadesine sunan iyi niyetli insanların bu halkın yanında her zaman ayrı bir yeri olacaktır. Batman Valisi gecesini gündüzüne katarak Batman için bir şeyler yapmanın telaşında. Sırf Batman’a hizmet konusunda Bakan Şimşek’in desteğini hissetmesinden ötürü memnunluk duyabiliyor. Hâlbuki yarın tayini çıkacak ve gidecekken yine de Batman insanına hizmet kalitesinde bir artı sağlayabilmesinden ötürü mutlu olabiliyor. Bir şeyleri iyi anlayabilmek lazım. Ne anlayış eski anlayış ve ne de Türkiye eski Türkiye. Bakın Batı illerinden birinden Batman’a Vali olarak atanan birisi bu şehre bir şeyler verebilmenin telaşında ve geceli gündüzlü çalışıyor. Evet, ihmal edildik, kötü yönetildik ama Sezar’ın hakkı Sezar’a, 2011 Türkiye’sinde artık kaliteli Valiler ile tanışabiliyoruz. İnsan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, milleti için çalışan Vali Ahmet Turhan Batman için elinden gelenin en iyisini yapmanın mutluluğunu ve tatlı yorgunluğunu dile getiriyor. Batmanlı bir Bakanın bu şehre yapacağı yatırım ataklarında kendisine yardımcı olmasından ötürü son derece memnuniyet duyuyor.