Türkiye'de yaşananlar günden güne boyutunu aştığı gibi akıl temelinden de uzaklaşıyor. Ortada bilgi kirliliği var demek bile yanlış olur çünkü bilgi ekseninden uzak sadece 'duyduklarımız' var! Sorgu kesinlikle yok! Vay bee (E'yi dahada uzatarak) diyerek inanıp geçiyoruz!
 
Eğitim yok! (Bizler için ne yazık ki eksiklik olarak görülmüyor).
 
Eğitimsizlikten kaynaklı sorgulama yok!
 
Sorgusuzluktan kaynaklı doğruya koşulamıyor, aydınlanamıyoruz. 
 
Sorgulama olmadığından doğmatik bir anlayış olduğu gibi; yaşadığımız coğrafyanın insanları olup yerimizde sayıyoruz! Çok yazık!
 
''İnsanlık için yapılmış ilk ev, Mekke'dekidir'' (Al-i İmran 96). Başka bir yere maket olsa dahi Kabe yapılması büyük bir hatadır. Diyanet'in bu duruma acilen el atması gerektiği gibi neden müdahale etmediği ise anlamsız?
 
Yanlış yanlışı doğurur;
 
Bazı akıl edemeyen insanların Kabe maketini tavaf ettiği söyleniyor! 
 
Bazı akıl edemeyen insanların namaz kılarken Üsküdar Kabesi'ne döndüğü konuşuluyor!
 
Daha neler neler...
 
IŞİD, Kabe'yi yıkmak isterken canımızı ortaya koyarız diyenlere sesleniyorum; bu duruma neden sessizsiniz? Bazı durumlar vardır ki 'yok etmek' ve 'çoğaltmak' aynı hatayı kapsamaktadır. Ve öyleki hata fonksiyoneldir. 
 
'Müslümanlığa en çok Müslümanlar zarar veriyor' görüşü bu dönemlerde hakim. Aslında dini yanlış anlatmak, uygulatmak ve bir çok nedeni başlı başlı işlenmesi gereken konular. 
 
Öyleki Çağ'ın birçok insanı dinini Kuran-ı Kerim'den öğreneceğine, TV dünyasındaki sözde hocalardan öğreniyor!!! Soruyorum; kaçımız dinimizi kitabımızdan öğrendik? 
 
Yarınınızın, bugününüzden daha iyi olması dileğiyle, hoşçakalın...