Batman’da “Üniversite gençliğinin sorunları, beklentileri ve talepleri” konulu söyleyişi için önceki gün Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsündeydik.
Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nun düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak Vali Ahmet Deniz, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş ve BESYO Müdürü Hacı Murat Şahin, katılmıştı.
Yaklaşık 1.5 saat süren söyleyişi de öğrencilerin istekleri dikkat çekiciydi.
Öğrencilerin genel isteklerinin başında ulaşım ve ısınma sorunu vardı.
Vali Ahmet Deniz, her zaman gençlerin spor aktiviteleriyle buluşmasının gerektiğinin altını çiziyordu;
“Eğer Kamu Yönetimi okumasaydım, ben de sizin gibi Beden Eğitimi okumak isterdim. Maalesef çocuklarımızı spora kanalize etmek de çok başarılı değiliz. Sanki çocukların akademik başarısı engellenecekmiş gibi bir algı var. Bu durum eğitim sistemimizdeki çıkmazlardan biri. Ben tam tersini savunuyorum. Mutlaka çocuklarımız bir spor branşında olmalı. Hayatımızın içine sporu koymuyorsak mutlaka bir şey eksik kalır.”
Söyleyişin ardından Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsündeki Güzel Sanatlar Bölümü’nü gezen Vali Deniz ve beraberindekiler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde resim atölyesinde Öğretim görevlileri ile öğrencilerin hazırladıkları atölye çalışmasını hayranlıkla izledi.
Batman Üniversitesi’nde yaklaşık 15 bin öğrenci eğitim-öğretim görüyor.
Şehir merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Dicle nehri kıyısındaki Batı Raman kampüsünde ara ara söyleyişi ve panellerle öğrencilerin isteklerini öğrenmek gerekiyor.
Yeni bir dönemin başladığı Batman Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş ve ekibine çok iş düşüyor.
Batman Üniversitesi üzerindeki rehaveti atmasının zamanıdır. Üniversiteli öğrencilerin sorunlarının çözümüne katkı sunacak herkesi bu sutünlarda konuk edeceğimizi de hatırlatmak istiyoruz.