Eğitime ve eğitim sorunlarına çok duyarlıyım ve de ilgiliyim. Öğrencilerden eğitimcilere, ilkokuldan üniversiteye kadar her sorunla gerçekten alakadarım. 90’lı yıllarda Batman’da PÜKGEV adlı bir dernek kurulduğunda gönüllü üyesiydim…

Batman kent merkezindeki eski hal yanında üniversite için imza topladığımızda toplumumuz neyi istediğimizin farkında değildi.

Üniversite bilincini geliştirmek için çabalayan sayılı insanlardık…

Batman’a üniversite kazandırılması için kaleme aldığım yazıların haddi ve hesabını bilmiyorum. Nevşehir halkının, üreticilerinin patateslerini satarak kentlerine üniversite kazandırma gayretlerini köşeme taşımıştım uzun yıllar öncesinden…

Batmanlı iş adamlarına çağrılarım oldu. Yeni fakülteler kazandırılması için hep mücadele edip durdum.

Yıllar önce kentimiz bir üniversite kararı açıklandığında çok sevinmiştim. Ancak Batı Raman Dağı’nı aşarak, Dicle Nehri kenarında yer belirlenmesine bir anlam verememiştik.

Üniversite yeri çok tartışıldı, ancak değiştirilemedi. Yazı arşivim ortada, burada ifade edeceğim her cümleyi belgelendirebilirim.

Üniversitemizin temeli yükselmeye başlayınca, bu kez daha da güçlendirmenin mücadelesine giriştim. Çevreci gönüllü arkadaşlarımızla Batı Raman Kampüsü’ne girerken yolun sağındaki ormanlık alanda dönemin Valisiyle ve kurumlarıyla fidan diken bizlerdik. Üniversite öğrencilerinin ve eğitim verecek öğretim görevlilerinin sorunları ile ilgilendim.

Batman’a gelecek yabancı öğrencilerin haklarını da savundum, onların birer tanıtım elçilerimiz olduğunu yazdım.

Üniversitemizin ulaşım hizmetleri ile ilgili yazılarım oldu.

Batman İl Güvenlik Kurulu Üyesi olarak üniversite yolumuzun aydınlatılması önerisini sundum, bunu başardık.

Üniversite öğrencilerinin sağlık hizmeti, geceleri rahatsızlandıklarında ambulans için önerilerim oldu. Son olarak Batı Raman Kampüs alanında sadece bu yıl TED Koleji, Mehmet Emin Şimşek İlkokulu öğrencileriyle birlikte yüzlerce fidan dikim etkinliğine katıldım, teşvik edici konuşmalarım medyada yer aldı.

YAPICI ELEŞTİRİLER DİKKATE ALINMALIDIR…

Son yıllarda Batman Üniversitesi’ne giden Batı Raman Dağındaki yolun orta refujundaki yüzlerce ağaç kurumaya başlayınca, ısrarla bu sorunun üzerine gittim. Sadece son iki yılda belki 20 kez Üniversite’ye gidip, kuruyan ağaçları kamuoyunun gündemine taşıdım.

Önceki gün Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un basın mensuplarıyla bir toplantı yaptığını yerel basından öğrendim.

Kendisine yönelik haksız eleştirilerden yakınıyordu. Benim eleştirilerim çevre ve doğa ile ilgili. Yapıcı eleştirilere açık olduğunu ifade etmiş sayın Rektörümüz. Yapıcı eleştiriler dikkate alınmalıdır. Bu yapıldığında kendileri takdir ve saygınlık kazanacaktır.

Batı Raman Kampüs alanına giden yoldaki ağaçların kurumasıyla ilgili yazı ve eleştirilerim ve sahip çıkma iradem kamuoyunun malumudur.  Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kampüs alanına binlerce fidan ektiğinin de farkındayım.

Yanlış ifadelerim varsa, açıklama gönderip düzeltsinler.

Sayın Rektörle bir sorunum olsaydı, Batman’da en çok eleştirildiği bir zaman diliminde kendilerini ziyaret edip, üniversite alanında çevre örgütümle üniversite ortaklığıyla fidan dikme önerisinde bulunmazdım. Bu öneriyi götürüp, her şeyi kararlaştırmıştık. Sonradan meyveli fidanlar isteyince vazgeçmek zorunda kaldık.

Sayın Rektörümüzle bir sorunum olsaydı 2019 bahar aylarında yüzlerce öğrenciyle kampus alanında binden fazla fidan dikme etkinliğine katılmazdım.

Benim amacım, duyarlılığım üniversitemiz içindir. Yıllar önce üniversite orada kurulduğunda İl Özel İdaresi kendilerine güzel bir karayolu yaptı. Ardından bütün o yolu ağaçlandırdı. Tam bin 200 fidan dikildi…

Üstelik o fidanları iki yıl sulama ve bakım şartıyla diktirdiler. Aradan geçen zaman sürecinde o sulama ve bakım sayesinde bir kısmı tuttu, en az 300 tanesi ise kurudu…

Şu anda üniversite yolundaki ağaçların önemli bir kısmı kuruma tehdidi altında…

KURUMLARIN GÖREVİ 
O güzergahtan geçenler görüyor. İnsan boyuna varan yüksekliğe çıkmış kurumuş otlar ve ağaçların kuruması gerçeğini görmelerine rağmen neden sahiplenmezler diye sormak isterim? Haksız bir eleştiri mi?

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’e durumu arz ettim, fotoğraflar sundum. Sayın Valimiz, yıllar önce bahse konu hizmetleri veren İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Abdulkadir Özer’i arayarak ilgilenmelerini istediler. Sayın Özer de ekiplerini alana göndererek çalışmalara start verdirdi ki kendileri ile diyalog halindeyiz.

O ağaçların sulama, bakım, çevre düzenlemesi, koruma ve budama gibi tüm hizmetlerini bana göre Üniversite’nin yürütmesi gerekiyor.

Bu yol herkesin.

Bu güzergahtaki ağaçlar herkes sahiplenmelidir.

Öte yandan Batman Belediyesi yönetimini de duyarlı olmaya davet ediyorum.

Emekli TOKİ kavşağına kadar ki alan belediye mücavir sahasındadır. O yere kadar ki tüm ağaçları acilen her gün sulamaya ve sahiplenmeye davet ediyorum. Belediye Eş Başkanları’nı o yoldan Emekli toplu konutlarına kadar gitmeye ve o kavşaktaki parkın yapımına da el atmaya çağırıyorum.

Emekli konutlarına kadar ki alanı Belediye, diğeri de Üniversite sahiplenirse, İl Özel İdare aradan çıkacaktır. Her halükarda inşallah duyarlılığım sürecektir. Geçen yıl ki yazımın son cümleleriyle bitireyim; Batman Üniversitesi yolundaki ağaçların kurumasına seyirci kalmamalıyız.

Yeterince kurudular zira. Devlet, ilgili kurumlara gerekli ödenekleri sağlıyor. Yanlış biliyorum diyorlarsa, sorun ödeneksizlik, araç ve gereç yetersizliği ise bilelim, destek verelim…

O ağaçlar bin bir emekle bu günlere getirildi, sahipsiz bırakmayacağız.

Bu böyle biline…