Batman Üniversitesi için çok uğraş vermiş, mücadele etmiş biriyim…

90’lı yıllarda kentimizin üniversiteye kavuşması için makaleler yazıyordum…

Batman’da PÜKGEV kuruldu, destekçilerinden birisi de bendim…

Bugünkü Cumhuriyet alanı bitişiğindeki polis karakolunun yan tarafında, eski Hal girişi bitişiğinde üniversite için imza standı açılmıştı…

Yıl 1996 veya 1997 olabilir, bir gönüllü olarak standa destek vermiş, imza toplamıştım…

Nevşehir halkının, üreticilerinin kentlerine üniversite kazandırmak için traktörlerce patates satmalarını Batman kamuoyu gündemine taşıyarak, halkımızı gayrete çağırmıştım…

Yıllarca yazılarımda üniversiteyi savunmuş, her dönemin seçilmişleri(özellikle Milletvekilleri) üzerinde baskı kurmaya çalışmıştım…

Batman’ın eğitim başta olmak üzere her önemli sorunumuza duyarlılığıyla bilinen işadamı merhum Necat Nasıroğlu, (Bu vesile ile bir kere daha rahmetle yad ediyorum) üniversiteye fakülte desteği sunma düşüncelerini ilk paylaştığı kişilerden biri bendim…

**

**

Batman, çok yıllar sonra bir üniversiteye kavuştu…

Batı Raman Dağı’nın arkasında, Dicle Nehrine hakim bir yerde üniversitemiz hizmete açıldı…

Geçen zaman sürecinde fakültelerin geç hizmete açılması, ortaya çıkan sorunlara hep duyarlı oldum.

Batman Üniversitesi’nin yeşillendirilmesi çalışmalarına katkı sundum, çevreci arkadaşlarımla birlikte üniversite kampus girişinde fidan dikim kampanyasına bir gönüllü olarak katıldım…

Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerin sorunlarıyla ilgilendim, o misafirlerimizin birer Batman fahri elçileri oldukları görüşlerimi kamuoyu ile paylaştım…

Üniversite öğrencilerinin ulaşım, yemek, barınma koşulları vs sorunlarını köşemde dile getirdim…

Batman Üniversitesi’nin ulaşımı ile ilgilenirken, öğrenci güvenliği ile ilgilendim…

Kentin en üst güvenlik danışma kurulunda bir sivil üye olarak gönüllü görev alıp, yol güvenliği için aydınlatma sorunu dahil, her problemle ilgilenmeyi görev bildim…

**

**

En son olarak üniversite yolunda, orta refujlarda susuzluk ve bakımsızlıktan kurumaya başlayan ağaçları gündeme taşıdım…

Sayın Valimiz duyarlılık gösterdiler, görevi olmadığı halde Batman Belediyesi ağaçlar için harekete geçti…

Birkaç kez orta refuj ağaçlarının son durumunu görmek için Üniversiteye gidip geldim.

Tüm ağaçların budamasının yapıldığını, etraflarının kazılıp sulandıklarını gözlemledim…

Geçtiğimiz gün hafta sonunda Üniversiteye gidip gelirken, yol boyunca daha önce sararan nice ağaçların yeşile büründüklerini gördüm.

Yaklaşık 30 kuruyan ağaç saydım, bunlardan bazılarının sulama yapıldıktan sonra alttan fideler vererek yeniden yaşadıklarını gözlemledim…

**

**

Bütün bunları kendimi övmek için yazmadığımı bilmenizi isterim.

Zira övgüler kabir kapısına kadardır…

Bütün Batmanlılar değil, bütün dünya beni övse, bir tel saçımın beyazlamasının önüne geçemez…

Rabbim amellerimi, yaptığım çalışmaları rızası için kabul etsin…

İnandığım yüce dini ve insani değerler gereği topluma faydalı biri olmaya çalışıyorum. Emeklerimin yegane amacı da budur…

Bu hizmetleri dile getirmekteki en önemli amacım; özellikle gençliğe örnek olmaktır.

Bu kentin daha güzel yarınları için birilerinin çaba göstermesinin önemini hatırlatmak, yeni nesli bilgilendirmek istiyorum…

İkinci nedenim, birazdan yapacağım eleştirilerin kötü niyetle yapılmadığını göstermek içindir…

**

**

FİDANLAR KURUYOR…

Batman Üniversitesi alanında binlerce çam fidanı bulunmaktadır. Üniversitemizin hizmete açılmasının üzerinden epey yıllar geçmesine karşın, ne yazık ki yeşil dokusu henüz gelişmemiş, ağaçlar yeterince boy atmamıştır…

Üniversite kampusunun dört bir yanındaki çam fidanlarının bakımsızlıktan ve susuzluktan yeterince gelişmediği gerçeğine kesinlikle inanıyorum…

Eski ve yeni yönetim tartışmasına girmek istemiyorum. Amacım üzüm yemek olduğundan, şu andan itibaren tüm fidanlara ivedilikle sahip çıkılması için başta Sayın Rektörümüz olmak üzere, ilgili yönetimini göreve çağırıyorum…

Üniversite hizmet binaları çevresindeki tüm çamlık alanları görsel olarak otobüsle geçerken kayıt altına almışım. Susuzluktan kuruyan, dizboyu otlara gömülen fidanlar için artık tahammül edemiyorum, zira yüreğim yanıyor…

Bu kadar büyük emekle ekilen, dikilen çam fidanlarının etraflarının kazılması, topraklarının havalandırılması, otlarının ayıklanması ve çok iyi şekilde düzenli olarak sulanması gerekiyor…

Üniversitenin Sayın Genel Sekreterine epey günler önce sorunu ilettiğimde, damlama sistemi ile sulama yapıldığını ifade etmişlerdi. Damlama sisteminin faal olduğuna inanmıyorum, öyle olsaydı, çam fidanlarının etrafında yeşil otların da olması gerekirdi…

Bozkıra dönmüş, tamamen sapsarıya dönüşmüş kurumuş dizboyu otlar gerçeği açıktır. İş-Kur elemanlarının kendilerine verilmesi halinde fidanların bakım çalışmalarına başlanacağı yolundaki ifadeler olmuştu. Üniversite yönetimi bu elemanları beklemesin, ivedilikle fidanlara sahip çıksın…

Sayın Rektörümüz beni yakından tanımaktadır. İyi niyetimizden şüphe etmemesini ve eleştirilerimi dikkate almasını özellikle rica ediyorum. Alandaki camilerinin birinci katında birikmiş sularının görüntülerini çekip, Rektörümüzü bilgilendirmiştim, kendisi de hemen cami temelini tehdit eden tonlarca suyun boşaltılması talimatını vermişti. Sayın Rektörümüz lütfen acilen binlerce fidan için gereken talimatları veriniz. Ücret mukabilinde tutacağınız elemanlarla da bu bu hizmet verilebilir. Ya da öğrencilerinizle gönüllü olarak yeşil alanlarınıza sahip çıkınız. Duyarlı olunması dileğimle.