Bir ayı aşkın süredir Batman yerel basınının gündeminde kentimizi ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanımızdan beklentiler vardı…

Sayın Cumhurbaşkanı kentimize ziyaretini gerçekleştirdi.

Batman Şehir Stadı önündeki alanda kalabalık kitleye hitap etti.

Ayrıca partisinin il kongresine katılarak orada da bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan büyük beklentiler vardı…

KİTLE İLETİŞİMİN ETKİSİ…

Değerli Okurlar, yerel basın ve sosyal medyanın en etkili olduğu bir süreçten geçiyoruz. Teknolojideki gelişim, kitle iletişim araçlarının yoğun şekilde kullanılması nedeniyle kasa zamanda güçlü bir kamuoyu oluşturulabiliyor.

Batman’da da güçlü yerel basın var…

İl yöneticilerinin, milletvekili ve siyasi parti temsilcilerinin bunlardan etkilenmemeleri veya kitle iletişim araçlarıyla kamuoyunu etkilemeye çalışmamaları düşünülemez…

Bu durum tüm kentler için de geçerlidir. Batman’da etkili yerel basın, önemli beklentileri gündemden düşürmedi.

Batman yerel basını Ankara’nın, merkezi idarenin desteğiyle çözüme kavuşturulabilecek kentin çok önemli sorunları gündeme getirildi…

İl yöneticileri, iktidar temsilcileri de güçlü kitle iletişim araçları ile medyanın etkisinde kalarak bazı açıklamalarda bulundular.

Hatırlayacaksınız, bir süre önce Ak Parti Genel Başkan Yardımcılarından Karaca, Batman’a gelerek STK temsilcileri ile görüşmeler yapmış ve önemli sorunlar için görüş istemişti. Orada gündeme getirilen sorunlar Batman’ın talepleri olarak kamuoyuna yansıtıldı.

TALEPLER ÇOKTU AMA…

Evet, iktidar temsilcileri günler öncesinden Cumhurbaşkanına sunulmak üzere hazırlanan özel talep raporlardan söz ettiler. Maddeler halinde bazı talepleri öncelikli olarak Cumhurbaşkanına sunacaklarını açıkladılar. Ve gündeme taşıdıkları talepler kamuoyunun üzerinde uzlaştığı sorunlar olduğundan takdir de topladı.

Yerel basınımızda sıkça işlenen söz konusu talepleri belki bilmeyen yoktur ama yine de hatırlatmak isterim:

Batman’a Tıp Fakültesi…

Batman’ın hızlı tren ağına dahil edilmesi…

Batman 16 Mayıs Şehir Stadı’nın yeşil alana dönüştürülmesi…

İluh Deresi’nin kalıcı ıslahı, kentsel dönüşüm projesine destek…

DDY rayları ve tren istasyonunun kent dışına taşınması…

Batman Çayı Islah Projesinin hayata geçirilmesi…

Batman Üniversitesi’ni çıkmaz sokaktan kurtaracak ve Mardin yolunu kısaltacak yeni bir köprü…

Batman-Muş arasındaki karayolu hizmeti…

Bütün bu sorunlar kentimizin çözüm bekleyen önemli problemleridir.

İl yöneticileri mutlaka yukarıda başlıklar halinde bahsettiğim pek çok sorunu rapor halinde Cumhurbaşkanına sunmuşlardır. Batman kamuoyunun beklentilerini mutlaka kendilerine bildirmişlerdir.

Ancak sayın Cumhurbaşkanı bunlarla ilgili herhangi bir şey söylemedi.

Ancak yılmamak ve ümitsizliğe kapılmamak gerekir. Ülkenin genel meselelerini gündemine alıp, kentimizin özel meseleleri ile ilgili beklentilere yanıt vermemesi, sorunların çözümsüzlüğü anlamına gelmez.

Ankara’ya taleplerimizi tekrar dillendirmeliyiz.

500 yataklı hastane işinin tamam olduğu, sadece ihale beklendiği açıklanıyor. İlla Cumhurbaşkanından bu konuda destek istemek gerekmiyor. Sağlık Bakanlığı’nda etkili bir girişimle bu mesele acilen hal edilmelidir.

Batman Çayı Islah Projesi için de devlet aslında trilyonlarca liralık ödenek çıkartmış, ihaleler yapılmış ve yıllardır çalışmalar sürdürülmüştür.

Batman Üniversitesi yakınındaki yeni köprü için de bazı sözler önceden verilmişti. Bu sözlerin takipçisi olursak çözebiliriz.

Aynı şekilde Batman-Muş karayolu için de sözler verilmişti. Bu yol ülke ekonomisine ciddi katkılar sunacağından, aslında hükümetin bunu biz istemesek bile acilen yapması gerektiğine inanıyorum.

16 Mayıs Şehir Stadı için büyük bir ittifak var. Batman bütün yöneticileriyle ve muhalefetiyle bu alanın büyük bir parka dönüştürülmesini istiyor. Bizzat görüştüğüm iktidar Milletvekilimiz, Valimiz, iktidar temsilcilerimiz, Gençlik ve Spor Müdürümüz olumsuz düşünceye sahip değil. En önemlisi güçlü bir kamuoyumuz aynı konuda hem fikir. O alanın betonlaştırılması bize rağmen gerçekleştirilemez…

Sonuç olarak bu kentin sorunları bizim sorunlarımızdır. Kentimizin geleceğini savunmaya inşallah devam edeceğiz.