24 Bini aşkın işsizin olduğu Batman’da ‘Toplum Yararına Çalışma’ programı kapsamındaki geçici alımlara Batman’da orta yaşlı işsizlerin akını var.
Erkeklerde 35-65, kadınlarda ise 19-65 yaş arası kriterlerin arandığı 6 ay süreyli geçici kadrolara başvuran başvurana.
Erken saatlerde umut kapısına yüklenen işsizlere, İş-Kur’un başındaki tecrübeli yönetici Besim Eviz ve ekibi her türlü kolaylığı sağlıyor.
Bu alımlar sadece Batman için geçerli değil elbette.
Türkiye’nin dört bir tarafında açılan TYP alımlarında geçici de olsa işsizler birkaç ay çalışabilmenin hayalini kuruyor.
Gaziantep’ten Batman’a geldiği günden bu yana istimdah ağırlıklı örnek projeleri hayata geçiren İş-Kur Müdürü Besim Eviz, ‘Cazibe İl’ kapsamındaki Batman’da yatırımcıların Organize Sanayi Bölgesinde projelerine ‘istihdam’ konusunda her türlü desteği sunuyor.
Cuma günü müracaatlar son bulacak.
Bu yıl Batman’a ayrılan 1400 geçici alımların kurayla olmasına sevinen işsizler, uygulamadan memnun gibi.
İnternet üzerinde de müracaatların yapıldığı geçici işçi alımında yine de İş-Kur’un yolunu tutan işsizler, bir hayli kalabalık.
‘Umut kapısı’ olarak gördükleri İş-Kur önünde sırasını bekleyen 35 yaşüstü bazı işsizler anlatıyordu;
“Birkaç yıldır bu alımlar kurayla yapılmıyordu. 2017’nin ilk ayında istihdam ağırlıklı bu projelerin yeniden açılması bize umut oldu. Özellikle alımların kurayla yapılması bazı haksızlıkları ortadan kaldıracak. Bu uygulamayı getiren yöneticilere teşekkür ediyoruz. Şansımızı deneyeceğiz. İşe alınacak kadar kurada çıkmayanlar da mutlu olacak. Bu tür alımların kurayla yapılması herkesi vicdanen rahatlatmış olacak.”
İş-Kur Batman Müdürlüğü’ne kayıtlı işsiz sayısı 24 bin.
Daha önce de bu işsizlerin bir bölümü toplum yararına çalışma programı kapsamındaki istihdam projelerinden yararlanmıştı.
İş-Kur Müdürü Besim Eviz ve ekibi, sabahın erken saatlerinde kuyruğa girenleri uyarmadan edemiyor;
“İnternet üzerinden de müracaatlarını yapabilirsiniz. Kendinizi yormayın. Kriterleri uyan ve müracaat eden herkes kuraya tabii tutulacak.”
Şu günlerde İş-Kur, işsizlerin ‘umut kapısı’na dönüştü.
Çok sayıda işsiz 6 ay süreli de olsa çalışabilmek için İş-Kur Müdürlüğü’ne koşuyor.