Sayın Uluçam ikinci dönem Rektörlük görevine atandı. Hayırlı olsun.
Perşembe günü öğleden sonra Web sitelerine giren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığı haberini alınca aslında çok da şaşırmamıştık. Bu beklenen bir şeydi.
Her ne kadar zaman zaman kulislerde farklı iddiaları duysak da tekrar kendisiyle devam edileceğini zaten biliyorduk. Dediğimiz gibi de oldu.
Diğer kritiklerimizde de değindiğimiz gibi henüz yol almaya başlamış bir üniversite için en uygun olanı da zaten Rektör Uluçam ile devam edilmesiydi. Zira yeni birinin atanması durumunda Batman çok şey kaçıracaktı. Çevreye ve üniversiteye oryantasyon bunların başında. Ama rektör deneyimli olunca yapılacak bilimsel çalışmalar ve hizmetler kaldığı yerden tüm süratiyle devam edebilecektir.
Seçim öncesi kendisiyle bir röportajda bulunmuştum. Bu perspektiften hareketle Sayın Uluçam’ı bekleyen bir takım acilleri var
Bunlardan belki de en önemlisi şu; 2020 yılı üniversitenin tam kapasiteye erişeceği yıl olarak öngörülmüştü. Bu anlamda Üniversitede yeniden bir yapılanmanın olması kaçınılmaz ve gerekli de. Sayın Uluçam ve değerli bilim insanlarının enerjisini boşa harcayan ve ayak bağı olan her türlü ayrıntı tekrardan gözden geçirilmeli. Röportajda Uluçam bununla ilgili bir takım bilgileri zaten vermişti.
Bunun yanı sıra Üniversitede gerçekleşen ve gerçekleşmesi muhtemel her türlü bilimsel çalışma kamuoyu ile birebir paylaşılmalı. Gerekirse Üniversite ve medya konulu bir panel düzenlenmeli. Twitter gibi popüler paylaşım siteleri kullanılmalı.
Yurt dışına gönderilen öğretim üyesi ve öğrencilerin zaman zaman orada yaptıkları çalışmalar yazılı ve görsel sunumlarla Batman yerel medyasıyla paylaşılmalı, Batman insanı memleketlerinden Avrupa’ya bilim için giden kardeşlerini televizyonlarda izleyebilmelidir. Bunun en büyük etkisi Üniversite tercih zamanı gençlerin Batman üniversitesini öncelemeleri olacaktır. Eğer yaygın medya ile de paylaşılabilirse bu tür çalışmalar, Türkiye’nin büyük şehirlerinden de Batman Üniversitesine bir teveccüh olacaktır. Gerçi Üniversiteye yavaş yavaş batı illerinden de kayıtlar gelmeye başladı. Ama yüreğimizden geçen 15-20 bin öğrencili ve bunların bir kısmının diğer dünya ülkelerinden olması. Kısmetse oda olacaktır.
SKS Dairesi Başkanlığı güzel çalışmalarda bulunuyor. Üniversitenin bülten yayınında bunları takip ediyoruz. Bu seneki faaliyet programına özellikle olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan altın madalya kazandığımız Taekwon-do branşında bir çalışmanın olması, Üniversiade (üniversite oyunları) için alt yapının hazırlanması çok yerinde bir karar olacaktır.
Yeni Üniversite binasının bir an önce faaliyete alınması, Hasankeyf kazıları gibi konularda da Üniversite yönetiminin yapması gereken birçok iş var.
Sayın Uluçam tescilli bir isim. Kendisinden önce Hasankeyf kazılarının 30 yıllık durumu ortada, kendi yaptıkları da.
Az zamanda çok iş başarmış bu değerli bilim insanının bundan sonra da iyi işlere imza atacağına inancımız tamdır.
Kendisine tekrardan hayırlı olsun der çalışmalarında başarılar dileriz.