**AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, bir süredir sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar referandum çalışmalarını sürdürüyor...

**Önceki gün sohbet ettiğimiz Milletvekili Hamidi, referandumun önceki seçimlerden farklı olarak sessiz bir kitle oluşturduğuna dikkat çekiyor...

YENİ SİSTEMDE DAHA ÇOK HİZMET
16 Nisan’a artık sayılı günler kaldı.
Bu Pazar sandık başındayız.
AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, bir süredir seçim bölgesinde sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar referandum çalışmalarını sürdürüyor.
16 Nisan’daki referandumun önceki seçimlerden farklı olarak sessiz bir kitle olduğunu söylüyor Milletvekili Hamidi.
Hamidi’nin ülke sonucuyla ilgili beklentisi ise Başbakan’ın söylemleriyle örtüşüyor;
“Kaç olur bilmem ama yüzde 50 artı 1 oy bizim için yeterli.”
Daha güçlü bir ülke için bu değişikliğe büyük önem verdiklerini belirten Milletvekili Hamidi, yeni sistemde İl’lerin daha çok hizmetler alacağını söylüyor.

YENİ UÇAK SEFERLERİ İÇİN SÖZ ALDIK
Tecrübeli politikacı Hamidi, Batman içinde eski Milletvekili arkadaşlarıyla, Belediye Başkanlarıyla, Teşkilatlarıyla ve SKM ile elbirliğiyle çalışmaya devam ettiklerini belirtirken;
“Yeni uçak seferleri için Ulaştırma Bakanlığı’ndan söz aldık. Kısa bir sürede yeni uçak seferlerinin başlamasını bekliyoruz. Ankara seferlerinin de günde iki sefere, haftada üç gün de Antalya ve İzmir seferlerinin düzenlenmesini istedik. Bu taleplerimize Ulaştırma Bakanlığı sıcak bakıyor” diye belirtiyor.

“HEMŞEHRİLERİM NEDEN PAHALI UÇSUN?”
THY’nin eski Genel Müdürü Aytekin Kotil ile kezlerce uçak seferlerinin artırılması yönünde taleplerin olduğunu söylüyor Milletvekili Hamidi;
“Bölgede en pahalı biletlerin satıldığı yer Batman olduğunu söylüyoruz. Yanıbaşımızda Diyarbakır’daki uçaklardan bir kaçının Batman’a kaydırılmasını talep ettik ama maalesef bu isteğin henüz gerçekleşmemesi beni hemşehrilerim kadar üzüyor. 16 Nisan’dan sonra eski uçuşların tekrar Batman’da yapılması için çaba sarfedeceğiz. Batmanlı hemşehrilerime yazık. Hem zaman kaybediyorlar hem de pahalı bilet almak zorunda kalıyorlar. Bu haksızlığa seyirci kalamayız...”

HASTANE İHALE SÜRECİ YAKINDA
300 yada 400 yatak kapasiteli hastane için de olumlu mesaj veren Milletvekili Hamidi;
“Güney Raman çevre yolu üzerinde yeri hazır olan yeni hastane için en kısa zamanda ihale süreci başlayacak” diyor ve ekliyor;
“Sayın Bakanımız ‘büyük düşünelim 400 yatak için bir yer bulalım. İlk etapta 400 yatak yapsak bile modüler sistemle bunu 800 yatak kapasiteye çıkartırız’ dedi. Güney Raman çevre yolunda daha önce tespit edilen 80 dönümlük alana yeni hastanenin temeli atılacak.”
Eğitim-Araştırma ve Tıp Fakültesi hastanelerine yönelik girişimlerini sürdüren Hamidi; “Bu iki projeye yönelik de olumlu gelişmeler var” diyor.

ESKİ STAD, BETONLAŞMASIN
Batman’ın ortasında kalan Şafak Mahallesi’ndeki 16 Mayıs şehir stadının yeşil alan yani yaşam alanına dönüştürülmesini istiyoruz.
Ancak TOKİ’ye devredilen bu alanda yeni konut projesinden vazgeçilmeyeceği duyumları kulağımıza geliyor.
Oysa o dar alana bir kaç konut yapmakla TOKİ, Batman’ı yeni bir konut alanını kazandırmaz.
Yürüyüş parkurlarıyla, yeşil alanlarıyla ferah ve modern görünümlü bir yaşam alanına ihtiyacı var Şafak ve çevredeki semtlerin.
Nedense o stad alanı çevredeki mahallelere çok görülüyor.
Daha geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da yıkılan Atatürk stadı yerine oluşturulan parkta halka hitap etti ve bu arazinin Bursa’ya hediye edildiğini söyledi.
Batman 16 Mayıs Şehir stadyumunun tümüyle yeşil alan ve park olarak düzenlenmesini istiyoruz.
Derdimizi kimseye anlatamıyoruz...