Geçtiğimiz günlerde yaygın medyada, önemli bir televizyon kanalında İş-Kur bünyesindeki kadrolarla ilgili çarpıcı bir haberi izledim.

Batman veya bölge illerinde değil, iç Anadolu’daki bazı illerde İş-Kur’un Toplum Yararı Programı (TYP) kadroları için yaşanan kuyruklar haber olmuştu…

Sokaklara taşan o uzun kuyruklarda her yaştan insanlar dikkat çekiyordu…

Kuyrukta bir umutla bekleyen insanlara mikrofon uzatılırken, adeta dramlar yaşanıyordu…

İşsizliğin tavan yaptığını gözler önüne seren o haberi ve görüntüleri izlerken kentimiz aklıma geldi…

Öyle ya, Batman İş-Kur İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 9 ay süreyle çalıştırılacak temizlik ve güvenlik kadroları için de benzer izdihamlar yaşanmıştı.

İl ve ilçe Milli Eğitim müdürlükleri bünyesinde 290 özel güvenlik ve 400 temizlik elemanı sadece 9 aylığına istihdam edilecek…

Batman’daki sayısız eğitim yuvasının Yardımcı Hizmetli ihtiyacı için bu rakam oldukça azdır. Buna rağmen bunların noter huzurunda kura ile belirlenmesi kararını olumlu küçük bir gelişme olarak değerlendiriyorum.

**

**

65 YAŞ ÜSTÜ ALSAYDINIZ YA (!..)

11 bini aşkın işsizimiz kadrolara başvurmuş durumda.

Hafta sonunda bunlar arasında kura çekilecek ve bunlardan onda biri bile istihdam edilemeyecek…

Yaşları uygun olmayan binlerce insanımız zaten başvuru bile yapamadı….

36 yaş üstü erkekler istihdam ediliyor…

65 yaş üstü alsaydınız ya!..

36 altı olup, en verimli ve üretken yaşta olanların günahı nedir acaba?

Gençler ağır işlerde bile rahatlıkla çalışabilir. 36 yaştan sonra bir yaş sınırlaması da duymadım. Yıllar önce ‘Erkeklerde 36 yaşından gün almak, kadınlardan ise 19-64 yaş arasındakilerin başvurularını değerlendireceğiz’ diye resmi açıklamalar basında yer almıştı.

Acaba 64 yaşındakileri bu yıl da istihdam edecekler mi?

Yaşını almış insanların eline süpürge/fırça verip temizlik yaptırmak akla ziyan değil mi?

Ankara’da alınan bu kararın altında kimin imzası varsa, bunun yanlış olduğunu söyleyeceğim…

**

**

Batman’ımız işsizlikte Türkiye derecelerini yapıyor. Buna rağmen pozitif bir ayrım yapılmıyor.

Geçici istihdam edilecek işsizlerimizin sayısı hayli az. İhtiyaca da cevap vermekten uzak bir rakam söz konusudur…

2015 yılında Batman için 3875 İş-Kur TYP kadrosu verilmişti…

Yanlış okumadınız, 3875 TYP kadrosunu hatırlıyorum…

Geçen yıllar zarfında bu sayı gittikçe azaltıldı…

Her yıl yeni kamu binaları ve yeni eğitim yuvaları hizmete açılırken, temizlik ve diğer hizmet kollarındaki eleman sayılarının sürekli azaltılmasının mantıklı bir izahı var mı?

Önemli bir seçilmişimiz, tasarruf tedbirlerine rağmen daha fazla istihdam için çaba gösterdiklerini açıklamış.

Diğer kurumlarda istihdam için çaba gösterilmesini takdirle karşılarım. Ancak Batman gibi işsizlikte Türkiye birinciliğinden düşmeyen bir kent olduğumuz gerçeğinin Ankara’ya açıkça bildirilmesi gerekir kanaatindeyim…

**

**

TYP geçici kadroları çözüm değildir. Çünkü ülke genelinde 60 bin eğitim yuvası varken, toplam 32 bin dolayında kadrolu yardımcı hizmetli bulunmaktadır.

Her iki okula bir Yardımcı Hizmetli düşüyorsa, oturup düşünmemiz gerekmez mi?

Vicdanlı bir Milletvekili bu gerçeğe dikkat çekerken, şu ifadeleri kullanmış: “Bu rakamlar, her iki okul için bir hizmetlinin görev yaptığını gösteriyor. Okullarımızda öğretmen ve okul yöneticileri haricinde, kadrolu olarak görev yapanların sayısı son yıllarda giderek azaldı ve her iki okulda bir hizmetlinin görev yaptığı bir yapıya dönüştü. Bu yavrularımızı emanet ettiğimiz okullarımızda, başta temizlik ve hijyen gibi konular olmak üzere pek çok hizmetin de aksamasına neden oldu. İŞKUR, TYP kapsamında belirli dönemlerde okullarda görevlendirilmek üzere geçici işçi kadrosu açıyor. Her okula farklı dönemlerde farklı geçici işçiler görevlendiriliyor. TYP kapsamındaki geçici işçiler güvencesiz, kıdem ve ihbarsız, işsizlik fonundan yararlanmadan modern köle olarak çalıştırılıyorlar. İş güvenceleri de yok. Bir sonraki TYP alımlarında işe alınıp alınmamaları dahi belli değil. Sosyal devlet, vatandaşına böyle bir uygulamayı reva görebilir mi?”

Bu eleştiriye katılıyorum. Resmi olarak açıklandı, bir sonraki alımda aynı kişiler çalıştırılamaz diye. Daha fazla emekçinin, istihdam edilmemiş başkalarının iş sahibi olması açısından olumlu olsa bile, belirtilen nedenlerden dolayı çözüm değildir.