Bir zamanların TPAO işletmesi ile şimdinin arasında ne kadar da çok fark var.
Bir zamanlar mesai saati bitiminde yollar araçlardan kilitlenirdi. Şimdi olsa olsa biraz yığılma var.
Eskiden TPAO çalışanı ayrıcalıklıydı. Hatta başsöndör olmuşsa bir kişi köylülerden ve Batman esnafından adeta Bakan muamelesi görürdü.
Zamanla her şey değişti ve milletin çocuğu okudukça başka sektörlerde çok daha rahata ve çok daha yüksek meblağlarda işlere girer oldular. 
Bu gün bir grup TPAO çalışanı geldi ve veryansın etiler. Dinledik. Hak vermemek elde değil. Söyledikleri çok şey var ama delil olmadan yazamayacağımızı kibarca ifade ettik. Delilleriyle birlikte Batman Çağdaş Gazetesine geleceğiz dediler. Buyursunlar gelsinler.
Söylediklerinden ancak iki tanesini sizlerle paylaşabileceğim
Sitenin girişinde Personel Girişi ile Misafir Girişi ayrılmış durumda. Bu ayrım bile tek başına TPAO tarafından yapılan bir negatif ayrımcılık olarak nitelendirilirken TPAO çalışanı olup da sitede oturmayanlar bile yine personel kapısı değil de misafir kapısından içeri alınmaktalar. Yıllarını TPAO adlı kuruluşa veren bir çalışan “ma biz personel değil miyiz, bizi niye misafir kapısından aliler, ma personel demek evi sitede olan mı demek?” dedi.
Kendisine hak vermemek elde değil.
Yani, ne olmuş ha misafir ha personel. Bu ne ayrım? İki ayrı kapı, iki ayrı ilgilenilmesi gereken nokta ve iki ayrı güvenlikçi mesaisi. TPAO ne yazık ki sınırların yok edildiği, birlik ve beraberliğin zirve yaptığı bu yüzyılda hala 60 ve 50’li yılları anımsatmakta
Bir diğer konu da TPAO içinde bulunan bazı işletmelerin durumu ile ilgili
Bir taraftan özelleşsin, kalite artsın derken, öte taraftan kapitalist sistem ile birlikte ezilen, horlanan insanlar gerçeğini görebiliyoruz.
Kristal Parkta, giden Valinin veda yemeğinde bir çalışandan su getirmesini istediğimizde ağır aksak gelmişti. Niye böyle ilgili değilsiniz dediğimizde de, “kardeşim, ben yıllardır bu kurumda çalışıyorum, çok çalışsamda, az çalışsamda ay sonu aynı maaşı alıyorum, niye kendimi öldüreyim?” demişti. Bizde “o zaman gelmeyelim”diyince de “vala gelmeyin” demişti. Haklıydı. Özel sektörde bir dakika bile istihdam edilmeyecek kişiler maalesef KİT’lerde oldukça rahatlar.