*Batman Üniversitesi’ne büyük bir aksilik olmazsa yakın bir zamanda Tıp Fakültesi ya da Uygulama-Araştırma Merkezinin açılması düşünülüyor.

*Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’un hedefi de görev  yaptığı süre içinde Batman Üniversitesi’ne Tıp ya da Sağlık Uygulama-Araştırma Merkezini kazandırmak.

ÜNİVERSİTENİN GELİŞEBİLMESİ İÇİN…
Batman Üniversitesi’nin, bazı yeni üniversite bünyelerinde açılan Sağlık uygulama ve Araştırma Merkezi ile Tıp fakültesini alabilmesi için bir süredir bir kampanya başlatıldı. Gerek Milletvekili Ataullah Hamidi’nin, Cumhurbaşkanı’na verdiği yazılı rapor gerekse de Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un, Ankara’da tüm Bakanlıklar nezdinde yaptığı girişimlerden sonuç bekleniliyor artık.
Ancak bu iş hiç de kolay değil.
Batman’ın bu haklı talebi sürekli gündemde tutması gerekiyor.
Petrol şehrinin başkentte hem lobisi var hem de siyasi ağırlığı da bulunuyor.
Batman Tıp fakültesi konusunda elini çabuk tutmalı.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş da uyarıyor; “Biz bu işe önceden el atmazsak, Mardin bizden önce Tıp alırsa işimiz çok zor olabilir.”

Batman Üniversitesi’nin 15 bin öğrenciyi aşabilmesi için de üniversitede geleceği olan kaliteyi yükseltecek bölümler açmalı.
Ayrıca, Tıp Fakültesi dışında Diş hekimliği ve Eczacılık bölümleri de bu Üniversitesinin olmazsa olmazlarından olmalı.

ÜNİVERSİTEDE HEDEF BÜYÜTÜLMELİ
Gerek konumu gerekse de bazı imkanlar açısından Batman Üniversitesi Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak Üniversitelerine göre çok daha ileride olmalı. Batman Üniversitesi’ndeki akademisyen ve öğretim görevlilerine de sorumluluk düşüyor.
Rektör Prof. Dr. Durmuş, kadar bu Üniversitede görev yapan akademisyen ve öğretim görevlilerinin de artık akademik çalışmalarla gündeme gelmeleri bekleniliyor.
Batman Üniversitesi’nin dününe yönelik bir şey dile getirmenin de gereği yok.
Artık bu Üniversite’ye kazandırılması düşünülen Tıp fakültesi yada Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi için herkesin fikri alınmalı.
3 Şubat’ta Batman’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuk olacak. Bu nedenle Tıp Fakültesi talebini şimdiden hazırlık yapılmalı. Ve Batman Üniversitesi’ni bugün olduğundan çok daha ileriye taşıyacak yeni bölümleri istemesini bilmeliyiz..
Batman Üniversitesi’nin ‘Tıp fakültesi’ talebinin doğru ve yerinde bir tercih olduğunu söylüyoruz.
Sürekli yazıyoruz.
Batman Üniversitesi’ni bir adım daha ileriye götürecek her çalışmada varız…

*********
DOLANDIRICILARA DİKKAT!..

Birkaç ay önceydi. Bir işadamı arkadaşımızı arayan bir kişi, Batman’da bazı yöneticilerle ile görüştüreceğini belirterek telefonu vermiş.
Bazen kendilerini ‘Vali’ ve ‘Vali Yardımcıları’ olarak tanıtan kişi de Batman’da engellilerin ihtiyacı olan 50 tekerlekli sandalye için bir kampanya başlattıklarını, kalan 10 sandalye için o işadamını aradığını söylemiş.
Bu arkadaş da ‘yardımcı olurum’ demiş ama sonra içine bir şüphe düşmüş.
Konuyu çevresine anlatmış.
Meseleyi duyan bazı yöneticiler çok hiddetlendi ve yerel medyaya hemen ‘dolandırcılara dikkat’ açıklaması yapıldı. İl yöneticilerinin kimseden para istemesinin söz konusu olmayacağını belirtilerek, bu tür dolandırıcılara karşı vatandaşların uyanık olması ve Emniyet’e suç duyurusunda bulunmalarını gerekiyor.
Ancak dolandırıcılar bu uyarıya rağmen işadamlarını aramaya devam ediyorlar.
Valilik, birkaç kez yazılı bir açıklamayla vatandaşları uyardı.
Açıklamada Vali, Vali Yardımcıları ve diğer gibi bürokratların vatandaşlardan hiçbir şekilde para talep etmesinin söz konusu olmayacağı belirtiliyor ve bu durumla karşılaşan vatandaşların polis ve jandarmaya bilgi vermesi istendi.
Umarız; bu son uyarının ardından işadamları bir daha bu dolandırıcılara inanmazlar…
*********

SİGARA HASSASİYETİ

Kim ne derse desin, iktidarın yaptığı en büyük iyiliklerden biri de; kapalı mekanlarda sigara içilmesine getirdiği yasaklama.
Ancak bu yasaklama gerektiği gibi uygulanmıyor.
Bir çok işletme ‘açık alan’ diyerek sigara içilme alanı oluşturmuş.
Ancak bu açık (!) alanlar kış gelince bir şekilde kapalı hale geliyor.
Cam veya plastikle etrafı çevrilen bu kapalı alanlarda sigara içiliyor.
Kimse de bu alanları denetlemiyor.
Sağlık Müdürlüğü ekipleri, kapalı alanlardaki sigara içilmesi konusunu daha hassas denetlemeliler.