*Tıp Fakültesi için umutlanmamak elde değil. Batman her halükarda bu fakülteye kavuşacaktır. Yeter ki, bu işi makul ölçüde talep etmek. Tıp fakültesi ve Araştırma hastanesinin bu şehir için hayal olmaması için iki önemli projeyi de takip etmek gerekiyor…

*İluh deresi, Batman’ın kanayan yarası… Bu derenin ıslahı konusunda Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’un projesi vardı ama nedense şimdilik bu proje askıda kaldı gibi. Çünkü dere kenarındaki arsaların çoğu sorunlu…

FAKÜLTE-ARAŞTIRMA HASTANESİ
Bundan 15 yıl öncesine kadar bizim için Üniversitede bir hayaldi...

Şimdi Üniversitemiz var... Bu üniversite bünyesinde Tıp ve Araştırma bölümlerinin de açılmasını istiyoruz.

Tıp Fakültesi'nin açılmasıyla Batman Üniversitesi’nde öğrenci sayısı 15 binle sınırlı kalmayacak, belki de bu rakamı ikiye katlayacak rakamı tetikleyecektir yeni fakülte.

Araştırma Hastanesinin bu şehir için ne kadar gereksinim olduğunu anlatmaya gerek yok... 

Özel ve kamu hastaneleri yatak kapasitelerimiz, komşu illerden çok daha iyi.

500 yataklı hastane inşaatı 3 yıldır başlamadı... Fakat artık yerinin kesinleşmesiyle bu yatırıma öyle yada böyle başlanılacak.

Artık Batman’da sağlık hizmetlerinin gecikmemesi gerekiyor.

Bu şehirde başta Vali Ahmet Deniz ve Milletvekili Hamidi’nin yoğun çabasına rağmen 500 yatak kapasiteli hastane inşaatı nedense gecikti. Fakat gelecek için de umut varız.

Son yıllarda Batman’ın sağlık yatırımlarının takipçisi olan Milletvekili ve Vali’nin yaklaşımları umut verici...

Önceki gün Vali Deniz’in, yeni hastaneyle ilgili sözleri yeterli olmuştur...

BATMAN’A NEDEN VERİLMESİN!
Batman Üniversitesi Senatosu hafta içinde Tıp Fakültesi kararını çıkardı.

Artık önümüzdeki günlerde bu karar YÖK’ün genel kuruluna gidecek.

Ayda bir toplanan YÖK, her il’in üniversitesinin talebini değerlendiriyor. Batman’ın sağlık üssü bir şehir olduğunu rakamlar söylüyor. Her yönden Batman Tıp Fakültesi’ne yakın bir şehir…

Geçen hafta bu vaat Siirt’e verildi diye Batman’a verilmeyecek algısı doğru değil.

Türkiye’nin birçok üniversitesinde Tıp Fakülteleri var. Yeni üniversitelerin çoğu bu fakültelere kavuştu. Adıyaman’da da Düzce ve Yozgat’ta da Tıp Fakülteleri var. Eğer potansiyeliniz varsa YÖK hayda hayda fakülteyi verir. Sağlık Bakanlığı sözleşmeyle Alanya ilçesindeki Devlet Hastanesi’ne Tıp Fakültesine çevirdi. Bu durum Batman’da da olabilir.

Siirt’e söz verildi diye ‘Batman’a verilmeyecek, 15 yıl geri gittik’ demenin mantığı yok. Elbette Batman da Tıp Fakültesi müjdesini alacaktır. Moral bozmamak gerek.

Bakın bizden çok küçük illere… Sinap, Kastamonu ve Çankırı’da fakülte sayısı 10’u aşmış. Artık Batman’ın da fakülte sayısını 7’den daha yukarılara çıkarmanın uğraşısı içinde olunmalıdır.

Kim ne derse desin Tıp Fakültesi için biz de şanslı illerden biriyiz.

İLUH’TA KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART
İkinci dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, hayata geçirmek istediği projelerden birinin İluh olduğunun altını çiziyordu.

11 Kilometreden 1 ya da 2 kilometresini yapmayı düşünen Aksoy, önüne çıkan bir engelden de rahatsızdı. Başkanvekili Aksoy konuşuyordu; “İluh çevresinde sosyal bir sorun var. Çünkü dere kenarındaki arsalar bir ada şeklinde değil. Onlarca kişi istimlak edilmesi düşünülen arsaların ortağıdır. Çok karmaşık bir durum var İluh’ta. Kentin ilk yerleşim alanı olduğu için İluh ve çevresi sorunludur. İluh deresi taştığında o çevrede konut sahipleri için yapılan evlerde maalesef başkaları oturuyor. Yorgun binaları yıkmak gerek. Fakat nedense bugüne kadar kimse o bölgeye dokunmamış.”

Başkanvekili Aksoy, İluh’ta geç kaldıklarının altını da çiziyordu; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İluh konusunu defalarca istişare ettik. İluh’un kentsel dönüşüm kapsamına alınmasını istedik. Bu da kısa bir zaman değil. Süreç uzayabiliyor. Bakın İstanbul Tarlabaşı’nda 14 yıldır kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Toplu Konut İdaresi ile anlaşmak lazım. TOKİ’nin bu alanda oturanlar için alternatif bir proje üretmesi gerekiyor. Bunların hepsini masaya yatırdık. Ancak zamanımız çok kısıtlı. İluh’ta arzu edilen çalışmayı gerçekleştiremedik. Bu alanı kentsel dönüşüme alacağız. Park ve geniş caddeler açıp ileride İluh’a yaşanılabilir hale getirmek istiyoruz.”

Kısacası Başkanvekili Aksoy, İluh deresinin kısa vadeli değil, uzun vadeli bir projeyle ele alınmasından yana...