*Havayolunu kullanan yolcu sayısı Batman’da her geçen gün artıyor. Özellikle son yıllarda özel havayolu şirketlerinin sayısı ve seferlerinin artmasıyla sektörde yaşanan rekabet bilet fiyatlarına da yansımış durumda.

*Batmanlılar, daha ucuz biletle Ankara, Antalya ve İzmir’e gitmenin yollarını araştırıyor. Komşu iller Diyarbakır ve Mardin’deki THY ve diğer havayoluşirketlerinin bilet fiyatları, Batman’a göre neredeyse yarı yarıya ucuz.

THY, FİYATLARI UÇURMA!

Bahar mevsimindeyiz artık. Yaz mevsimi yaklaşıyor. Önümüzdeki aylarda herkes gideceği yere uçakla gitmenin yollarını da araştırmaya başladı. İster iş için ister seyahat için uçacak olun; eğer Batman’dan büyük şehirlere gidiyorsanız; erkenden bilet almak zorundasınız. Aksi takdirde Başkent’e bir bilet için neredeyse 400 TL ödemek zorunda kalacaksınız.

Batmanlılar uçmak istiyor ama THY nedense fiyatları sürekli uçuruyor.

Batmanlılar haklı olarak günde tek sefere düşürülen Ankara ve aylardır aktarmalı olarak düzenlenen Antalya ve İzmir uçak biletlerinin komşu illere göre düzenlemesini istiyor.

Batman, Hasankeyfi’yle dünyada rağbet gören bir şehir.

Çok değil, bir kaç yıl öncesine dek yılda ortalama beş yüz bin yerli ve yabancı turistin geldiği Hasankeyf’e; Türk Hava Yolları’nın Ankara seferlerini tek’e düşürmesine, daha önce hafta 3’er gün düzenlenen direkt Antalya ve İzmir seferlerinin kaldırılması Batmanlılara zulümdür, haksızlıktır.

NEDEN BATMAN!

Biz bu haksızlığa kayıtsız kalamayız.

Günlerdir yazıyoruz, çiziyoruz.

Bugüne kadar THY’nin üst düzey yetkililerinden tatmin edici bir yanıt alamadık.

Türk Hava Yolları neden bu kadar yüksek uçar ?

Bunu bir sormak lazım.

Neden Diyarbakır 120, Şanlıurfa 130, Elazığ 110, Mardin 120 TL.

Batman 350 TL.

Öncelikle okurlarımız, bu önemli konunun üzerinde ısrarla durmamızı istiyor:

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, bir süre önce Batman’daydı.

Vali Ahmet Deniz de yanındaydı.

Başaran Ulusoy, net konuşuyordu;

“Türk Hava Yolları ve diğer özel havayolları şirketleriyle görüşüp Batman’a yapılan bu haksızlığı ortadan kaldırmaya gayret gösterecem. Söz veriyorum; bu konunun takipçisi olacağım.”

SEFERLER ARTTIRILABİLİR?

Batman Milletvekili Ataullah Hamidi ile Vali Ahmet Deniz, haftalar önce Batman havalimanından Ankara seferlerinin arttılacağına dikkat çekmişlerdi.

Yolcu sayısı her geçen gün artan Batman’da, direkt İzmir ve Antalya seferlerinin haftada 3 gün olarak düzenlenmesi; çevredeki yerleşim birimlerini de rahatlatır.

Referandum öncesinde yeni seferler başlamadı.

Batmanlılar, yine Diyarbakır’dan ucuz biletlerle İzmir ve Antalya’ya uçmaya devam etti.

Yeni seferler konusunda THY’den herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sanırız, bugünden sonra da THY’nin uçak seferleri mevzusu yeniden masaya yatırılacak...