Futbolun dışında bireysel salon sporlarına ilgi her geçen gün yükselmekte. Örneğin Taekwondo sporu belki farkında değilsiniz ama bir “dip dalgası” olarak ilerlemesini hızlı bir şekilde sürdürmekte. Geçmiş yıllara oranla lisanslı sporcu sayısına da bakılsa bu durum hemen anlaşılabilecektir. Ayrıca bayanlarında bu spor branşına ilgisi çok yüksek. Hangi salona gitseniz genç yaşlı birçok bayanın bu spora gönül vermiş olduğunu göreceksiniz.
Geçtiğimiz hafta sonu Hasankeyf’te bir Taekwondo fırtınası esti. Batman’da faaliyet gösteren özel salonlar ile Üniversite Taekwondo Takımı, Beşiri ve Hasankeyf HEM sporcuları arasında kıran kırana geçen bir müsabaka şöleni yapıldı. Böylesi bir organizasyon tarihi ilçemizde bir ilkti. Yüzlerce, binlerce insan bu görsel şölenden istifade etti.
Batman Gençlik Hizmetleri Müdürlüğünde şube şefi olarak çalışan deneyimli Taekwondo Antrenörü Halil Çöl bu organizasyonda en büyük emeği olan kişidir. Hasankeyf Kaymakamı Cevat Uyanık’tan yer temini ve sporcuların iaşesini rica etmiş, Kaymakam’da gerekeni yapmıştır.
İkili ilişkileriyle gidiş dönüşler için üç adet transit marka araç ayarlamıştır.
Kaymakamın sporculara vermiş olduğu yemekten sonra Sayın Çöl öğrenci velilerine de kendi imkânlarıyla yemek ısmarlamıştır.
Masa hakemliğinden tutunda kilo tartımı, müsabık eşleştirilmesi ve dahası birçok çalışmayı da kendisi yapmıştır.
Zaman zaman aksilikler yaşanmış ancak Antrenörlerin centilmenliği sayesinde dostluklar pekiştirilmiştir.
Bu ülkenin Çöl gibi insanlara ihtiyacı var. Nerede eski basiretsiz yönetici ve idareciler, nerede Çöl. Arada bir dünya fark var.
Eskiden bir faaliyet için müdürlüğe gidildiğinde kendilerine angarya gibi bir yük getirildiğini bellerler ve yüzümüze bakmazlardı. Şimdi durum değişti. Çünkü sporun içinden gelen ve uzun yıllar ringlerde dövüşmüş deneyimli bir sporcu kurumda var ve bu antrenörler için bir büyük şans.
Batman Valisi Ahmet Turhan’da bu durumun farkında ki Çöl’e bir grup risk altındaki çocuğu emanet etmiş. Tüm müdürler hafta sonlarında fosur fosur uyurken Çöl ÇOGEM’de bu çocuklara olimpik bir branş olan Taekwondo’yu öğretiyor.
Peygamber Efendimiz diyor ki; işi ehline bırakınız. Atamalar işte bu liyakat üzerine yapılmalı. Halil Çöl sporun içinden geldiği için sporun nasıl yapılması gerektiğini çok iyi biliyor. Üniversite mezunu olduğu içinde yöneticiliği iyi öğrenmiş. Bu iki haslet sonucunda işte manzara bu şekilde oluyor. Batman spor alanında, özellikle de uzak doğu sporlarında tamda bu yüzden bir sıçrama yaşıyor. Teşekkürler Halil Çöl.
Hasankeyf turnuvasında Batman Üniversitesi de bir sevinç yaşadı.
Batman Üniversitesi öğrencisi Malatyalı Ercan Malkoç 70 Kg.da derece yaptı. Önümüzdeki yıl Batman Üniversitesinin, Üniversite Olimpiyat Oyunları olan Üniversiad için bir şansı var. Rektör Uluç şampiyon öğrencisini makamında kabul ederek tebrik etti.
Son 5 aydır Üniversite SKS bünyesinde faaliyette bulunulan Taekwondo sporu çok kısa bir zaman diliminde büyük bir ivme katetti. Bunda Rektör Uluçam faktörünü göz ardı edemeyiz. Kendisi her ne kadar bilim insanı ve belki de bilimsel çalışmalarında dolayı spordan uzak gibi görünse de aslında bu yanıltıcı bir durum. Çünkü şampiyon öğrencisini makamında kabul ederek “yarım elma gönül alma” kabilinden hediyeler sunması ve rektörlük olarak ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtmesi bunun en güzel örneği. Batman Üniversitesinin önümüzdeki eğitim öğretim yılında Taekwondo sporuna yönelik malzeme ve teçhizat alımı yapacağına dair bilgiler aldık. Eğer böyle bir alt yapı çalışması ve destek olursa Batman Üniversitesi Türkiye Üniversiad şampiyonasının yanı sıra Dünya Üniversiad şampiyonasına da öğrenci gönderebilir.