16 Mayıs şehir stadında 30 yıldır müsabakalar oynanıyor.
Stad stad olalı böyle bir manzara görmedi.
Pazar günü Rize’nin 3. lig temsilcisi Pazar’ı konuk eden Batman Petrolspor, güçlü rakibinden çok saha şartlarını düşünüyordu.
30 Yılı aşkındır müsabakaların yapıldığı bu stad, maalesef fiziki açıdan da stad zemini açısından da çoktan miadını doldurmuş.
Şükredelim, yeni stadımız bitiyor.
15 Bin kişi kapasiteli Güney Raman çevre yolundaki yeni stad, biraz olsun spor aktivitilerinde bu şehrin yüzünü güldürecek.
Gerek stadyum gerek atletizm gerekse de kapalı yüzme havuzu, 2017’nin önemli yatırımları arasında olacak.
Pazar günü 16 Mayıs şehir stadındaki Petrolspor-Pazarspor müsabakasına dönersek; futboldan çok belleklerde kalan tek şey; stad zeminin patates tarlasını andırmasıydı.
Ne zemindi ama?
Top kontrolün güçlükle yapıldığı maçta gerek Petrolspor gerekse de konuk ekibin futbolcuları, ayakta kalabilmek için çabalayıp durdular.
Pazarspor Asbaşkanı Talat Günday’la maç sonrası sohbet imkanı bulduk.
Batman’daki misafirperverliğe teşekkür eden Günday’ın tek şikayeti, şehir stadının zeminiydi.
Bakın neler diyor Günday;
“Rize’nin 26 bin nüfuslu ilçesiyiz. En kötü stad bizim olduğunu sanıyorduk. Meğerse stadımızdan daha kötü stadlar varmış. Böyle bir statta bırakın top oynamayı ayakta kalmak bile meseleydi. Yenildik ama bizi teselli eden şey iki takımda da tek bir futbolcunun sakatlık geçirmemesiydi.”
İşte stadın halini anlatan tarafsız bir gözlem.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü yetkilileri sakın yanlış anlamasın. Kimseyi eleştirdiğimiz yok. Kar’la mücadelede ilkel koşullarla stadın zemini temizlerseniz, olacağı da bu olurdu.
Bölgedeki küçük ilçelerde bile kar temizleme araçlarla yapılıyor. Futbol sahalarında artık kürek ve kepçeyle kar temizleme dönemi yok.
Kısacası, Pazar günkü müsabakada çok önemli üç puan elde eden Batman’ın 3. lig temsilcisi Petrolspor, ipten döndü. Belki de o kötü zemin yüzünden kaçan gol pozisyonları o iyi futbol karşısında Kırmızı-Beyazlı ekibe ağır bir fatura çıkaracaktı.
Pazar günkü maçta futbolcuların mücadeleden çok saha zeminin karelerini dondurdurmaya çalıştım. Bu karelerden biri de dün Batman Çağdaş’ın sürmanşetiydi.
Bir kareyi daha kapak olsun diye bugünkü yazımda okurlarla paylaşmayı bir görev bildim.