Lig maçlarının tamamlanması ile birlikte ilimizin üçüncü ligde mücadele eden güzide takımının ikinci lige çıkamadığını görmenin üzüntüsünü yaşadık. Oysa sezon başında verilen mesajlar ve sezon boyunca ortaya konan futbol ikinci lig beklentimizi oldukça artırmıştı. Aynı ligde mücadele eden Batman petrol sporun ikinci lig ipini göğüsleyemeyişine üzüldük.

Biz bu yazımızda spor takımlarının hele hele futbol takımlarının gerekli olup olmadığını ya da kent tanıtımına katkılarının olup olmadığını tartışmayacağız. Dünyada insanların vazgeçemedikleri hobilerden biri de futboldur. Ve eğer insanlar bir şeyi arzuluyor ve istiyorsa imkanlar ölçüsünde bu isteklerine saygı gösterip destek olmak gerekmektedir.

Yıllırdır sürdürülen mücadele ile Belediye spor ikinci lige çıkmasına rağmen orada tutunma başarısı gösteremedi. Takımların hele hele futbol takımlarının büyük bir ekonomik destekle ayakta kalabildiklerini göz önüne aldığımızda bu konuda ileriye dönük mantıklı kararların alınması gerektiği de ortaya çıkmaktadır.

İlimizin takımlarına yapılan masraflar nereden bakarsanız milyonlarla ifade edilecek rakamlardan ibarettir. İlin sosyal durumuna baktığımızda bunca kaynağın sadece futbola ayrılmasının yerel koşullara göre lüks sayıldığını belirtmek gerekmektedir. Futbol takımları için harcanan paraların temini konusunda ne kadar sıkıntı yaşandığını kulüp yöneticileri ve sporcular çok daha iyi bilmektedirler.

TPAO yöneticilerinin Petrolspor’u artık bir yük olarak gördükleri ve bu yükten kurtulmak için ellerinden çıkardıkları saklanamayacak bir gerçek. Petrolspor için kaynak bulmak da artık kolay değil. Binlerce vatandaşın yiyecek bulmakta zorlandığı bir ortamda milyonlarca liralık parayı bir futbol takımına harcamak ve bu harcamalardan sonra da gerekli başarıyı yıllarca yakalayamamak kaynakların iyi kullanılamadığın göstermez mi?

İlimizi Türkiye liglerinde temsil edecek bir takımın olması gereklidir. Çünkü futbolseverlerin isteklerinin karşılanması da gereklidir.

Bunları yazdığımız için bir kesim sporseverin tepkisini çekebiliriz ancak gerçekçi olmakta fayda bulunmaktadır.

Spora, özellikle futbol takımlarına aktarılan kaynakların sporun altyapısına harcanması durumunda daha iyi sonuçların alınacağına inananlardanız. Uygun alanı bulunan semtlerde spor sahalarının yapılması amatör spor kulüplerinin desteklenmesi ve amatör sporcular içerisinde kabiliyetli olanların tespit edilerek değerlendirilmesi durumunda 5 yıllık bir süre içerisinde çok daha iyi bir yere gelebileceğimize inanmaktayız.

Sonuç olarak ilimiz yöneticilerinden talebimiz sporun altyapısına yeterli yatırımı yapmalarıdır. Bir takımı ikinci lige taşımak için milyonlarca lira harcayacağımıza bu para ile spor tesisleri yaparak amatör sporculara yatırım yapmak bize daha mantıklı geliyor. Bu paralarla binlerce gencimize imkan sunarsak sanırız bunların içinden çıkacak sporcularla istediğimiz alanlarda çok daha iyi duruma gelmemiz mümkün olacaktır. Zaman içerisinde spor altyapısı kendi kendini besleyecek duruma gelecek ve dışarıdan kaynak aramaktan da kurtulacaktır. Bunun için iyi bir planlama ve kaynakları yerinde kullanmak gerektiğini düşünüyoruz.