DTP Beşiri ve İkiköprü’de lokal açtı

Yağmur dinlemediler

* Batman’ın Beşiri ile İkiköprü Beldesi’nde de lokal açılışları gerçekleştirildi. Lokal açılışları yağmur altında gerçekleşti.

DTP’DEN ÇIKARMA!

Yağmur altındaki lokal açılışlarına DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, DTP Batman Belediye Başkan adayı Nejdet Atalay, DTP Siirt Belediye Başkan adayı Selim Sadak, DTP Kozluk Belediye Başkan adayı Raşit Haşimi, DTP Gercüş Belediye Başkan adayı Esat Öner, DTP Kurtalan Belediye Başkan adayı Necat Yılmaz ve DTP Beşiri Belediye Başkan adayı Burhan Kurhan katıldı. DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Türk ve Kürt halkını bir tutuklarını belirtti. DTP Eş başkanı Ahmet Türk’ün parlamentoda Kürtçe konuştuğu sırada canlı yayın yapan TRT 3’ün yayını kestiğini ifade eden Yıldız, "Kendi ikiyüzlülüklerini ortaya çıkardılar. Hani sizin Türk, Kürt kardeşliğiniz. MHP diyor ki, burası gazi meclisidir. Biz de MHP’ye diyoruz ki, madem ki bir gazi meclisidir burada hem Kürtlerin, hem Lazların, hem de Türklerin kanıyla kurulmuş bir meclistir asıl siz bu meclise saygısızlık yapıyorsunuz" dedi.

SADAK, KÜRTÇE KONUŞTU

Beşiri Belediye Başkanı Burhan Kurhan, Kürt halkının yıllarca baskı altında yaşadığını, ancak her şeye rağmen dimdik ayakta kalabildiğini ifade etti. Kurhan’ın ardından söz alan DTP’li Siirt Belediye Başkan adayı Selim Sadak ise, TBMM’de Kürtçe konuşan Ahmet Türk’ü selamladığını belirtti. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana laik devlet anlayışıyla yola çıkıldığını kaydeden Sadak, "Ancak demokrasiden yoksundurlar. Unutmasınlar ki, bu ülkede Kürtlerle birlikte demokrasi gelecektir: bu onurlu yolda herkese yer vardır" dedi. DTP’liler Beşiri’deki seçim lokali açılışının ardından İkiköprü beldesi’ne geçti. İkiköprü’de de yüzlerce kişinin katılımıyla seçim lokali açıldı.

Editör: TE Bilişim