Arif ARSLAN
56 Yıllık Batman Petrolspor’un başarılarla dolu o mazisi yok artık.
16 Yıldır küme düştüğü 3. lige demir atan Kırmızı-Beyazlıların, yer aldığı 3. lig 2. grubunun büyük bölümü, ilçe yada mahalle takımlarından oluşuyor.
Bodrumspor, Tokat-Erbaaspor ve Kırıkhan ilçelerinin nüfusunu toplasanız; bir Batman etmez.
İstanbul-Şişli’nin Halide Edip Adıvar ekibi ise mahalle takımı. Geçen sene Bölgesel amatör ligden 3.lige terfi eden Halide Edip Adıvar’ın Kulüp Başkanı Sedat Cengiz’le sohbet imkanı bulduk. Başkan Cengiz, bir gerçeğin altını çiziyordu;
“Futbol Federasyonu’ndan aldığımız parayla ligde tutunmaya çalışıyoruz. Bir de Şişli Belediyesi’nden yılda 250 bin TL yardım alabiliyoruz. Diğer masrafları kendi cebimizden yada yönetimdeki arkadaşlardan karşılıyorum. Güneydoğu takımları 60-70 bin lirayla transfer ettiğimiz futbolculara 180-200 bin TL transfer ücreti ödüyor. Bizde 3 yılda alabilecek parayı maalesef Diyarbakır, Batman ve Cizre takımları ya sezon yarısı yada bir yılda ödeyebiliyor. İstanbul’da futbolcu var ama Doğu takımları transfer piyasasını yüksek tutuyor. Üstelik seyircimiz yok. Şehir takımları bizden daha avantajlı.”
Cumartesi günü bütçesi Batman’ın çok gerisindeki Halide Edip Adıvar kulübü, bu sezon en fazla transfer yapan kulüplerden biri olan Petrol’ü 2-0 gibi net bir skorla devirip geçen hafta evinde aldığı yenilginin telafisini yapıyor.
Batman’ın tek profesyonel takımının durumu ise maalesef ilk 8 haftada çok kötü.
Kırmızı-Beyazlı ekip son sezonların en kötü dönemini geçiriyor.
Şu manzaraya bakın; evindeki dört maçında 2’sinde beraberlik, diğer iki maçı ise yenilgiyle kapatan Kırmızı-Beyazlıların taraftarlarına armağan ettiği tek bir galibiyet yok.

Bu yetersiz futbolcuları kim transfer etti? Herkes topu bir birine atıyor. Sorumluluk üstlenen yok.
Olacak iş değil.
Sporu seven bir Vali’nin her platformda destek verdiği, yönetim kurulundaki bazı yöneticilerin işlerini bırakıp fedakarlık yaptığı Petrolspor, grubunda en çok yenilgi alan dört ekipten biri.
Tabii filelerinde en çok gol gören takım da Petrolspor.
Deplasmanda sadece Dersim ve Pazarspor galibiyeti alan Petrolspor’un, yeni sezonda artısı yok.
Geçen yıl 2.ligde en fazla gol yiyen Ankara Demirspor’un file bekçisi Gökhan transfer edilirse; olacağı da bu. Gerçi Halide Edip Adıvar karşısında ikinci yarıda golleri yiyen yedek kaleci Süleyman Canbulat’tı.
Keşke yetersiz mevki sadece kaleci olsa.
Haftalardır bu ekibin forveti yok. Orta sahası dökülüyor. Defansı ise rakip takımın forvetine gol attırabilmek için her türlü kolaylığı sağlıyor. Önceki maçlarda defans kurgusunu iyi oturtan Tarık hoca, Halide Edip Adıvar ekibi karşısında stoperinin kurbanı oldu.

Takımın iki önemli futbolcusu Atilla ve Erman yoktu.

Solbek Atilla, açık tribünde yerinde duramadı ama Batman’dan giden 3 altın puan Petrol’ü, grupta tam 14 sıraya itti.

Kimbilir, belki bu daha iyi günler.

Bu moral bozukluğuyla bu hafta Petrol’ün, Manisa Büyükşehir deplasmanından da puan ve puanlarla gelmesi çok zor.

Teknik Direktör Tarık Yurttaş, haftalardır bas bas bağırıyor; “Takım olamadık.”

Yerinde bir tespit. Eğer bu ekip ‘takım’ olsaydı; son dakikalarda tam on iki puanı kendi eliyle Bodrum, Düzce, Kırıkhan, Tire ve Halide Edip Adıvar’a teslim etmezdi.

Hasan Vezir ayrılırken, ‘”Transferleri ben yapmadım” dedi. İlgili sportif direktör de ‘Ben yapmadım’ diyor. Tarık hoca da, sezona bir gün kala takımın başına geldi.

Sahi, bu transferleri cinler mi yaptı?
Desenize; parayla saadet olmuyor. Bütçesi kısıtlı ilçe ve mahalle takımları bile büyük transferler yapan takımları yenebiliyor hem de deplasmanda.
Sporsever Vali Ahmet Deniz, Petrolspor için neler yapıyor? Sahadaki futbolcular ise yöneticilere karşı hiç mi mahcup olmuyor?
Hezimetin böylesine pes doğrusu.
Taksidi, primi ve maaşını zamanında alan futbolcular, kusura bakmasın o sahada ter döksün...

Editör: TE Bilişim