RENKLİ TURNUVA

Tarihi ilçe Hasankeyf’te düzenlenen 2. Uluslararası Hasankeyf Wushu Dostluk ve Kardeşlik Turnuvası start aldı. Hasankeyf girişindeki seyir alanında düzenelenen turnuvaya Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayça, Gercüş Kaymakamı Adem Ergül, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, AFAD Müdürü Fevzi Bakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Halil Çöl ve yerli-yabancı turistler izledi.  
“ÇİN ATA SPORU...”

Hasankeyf’te olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, turnuvayı geçen yıl Batman’da başlattıklarını belirterek: “Tarihin gölgesinde genç kardeşlerimizle turnuvada bir araya gelmenin sevinci içindeyiz. Wushu sporunun, Çin ata sporu olduğunu, estetiği ve insan sağlığı açısından faydalarıyla dünyaya emsalsiz bir şekilde yayılıyor. Bu güzel sporu Hasankeyf’te yaşatmak ve yaşamaktan son derece gururluyuz. Burada tarihi bir anlam var. Peygamberimizin soyundan gelen İmam Abdullah Türbesi var. Bu güzel şampiyonayı Anadolu'nun bu güzel şehrinde yapmaktan mutluyuz” dedi.


ÖNEMLİ ETKİNLİKLER”
Hasankeyf Belediye Başkanı Vahap Kusen ise daha önce cirit atma, kano ve bisiklet final müsabakalarına ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek: “Hasankeyf'in tarihi ve kültürel dokusunda uluslararası etkinlikler yapılmasını önemli görüyoruz. İki gün sürecek turnuvaya Kaymakamımız sayın Temel Ayça ile birlikte destek vermeyi görev bildik. Türkiye’nin yanı sıra Irak, İran ve Azerbaycan’dan gelen sporcular var. Hasankeyf’te dostluk ve kardeşlik turnuvası sıkıntısız geçti” dedi. Öte yandan Kültür-Turizm İl Müdür Mehmet İhsan Aslanlı da Hasankeyf’e gelen yönetici, antrenör ve sporcularla yakından ilgilenerek, Batman ve Hasankeyf hakkında bilgiler verdi.

Editör: TE Bilişim