** Basın mensuplarıyla bir araya gelen Petrolspor A.Ş. Kulüp Başkanı Aydın Gülmez: “Bu takıma geçen yıl final oynatan da bu sezon kötü sonuçların sorumlusu da biziz. Takımın şu anki durumuna kimse bizim kadar üzülemez. Ara transferde nokta transferlerle takımdaki sorunları çözeceğiz” dedi.

 

** Taraftarla yaşanan gerginliğe dikkat çeken Gülmez, şöyle devam etti: “Bizim taraftarla bir problemimiz yok. Başarısızlıkta sadece bir isim değil, ben başta olmak üzere herkes sorumludur. Demokratik tepkiye saygılıyız ama küfüre tahammül edemeyiz. Taraftarın tepkisini anlamıyorum, kırgın olan taraf biziz”

 

“TAKIMDA UYUM YOK”

Petrolspor A.Ş. kulüp binasındaki toplantıya Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Kulüp Başkanı Aydın Gülmez, İkinci Başkan Hayrettin Gülmez, Sportif Direktör Mehmet Gönülaçar, yönetim kurulu üyeleri Reşit Kaygu ve Bülent Kurt katıldı. Takımın gidişatını değerlendiren Kulüp Başkanı Aydın Gülmez, takımda huzursuzluğun olduğunu söyledi. Gülmez: “Daha önce de belirtmiştim, takımın iskeletini bozmakla hata ettik. Ama geçen yılın takımından futbolcular gelmek istemedi. Kağıt üzerinde şimdi futbolcularımız onlardan iyi ama bir türlü uyumu yakalayamadık. Kötü sonuçlara kimse benim kadar üzülemez. İlk haftalardan beri sorunu tespit ettik, teknik heyeti gönderdik. Ancak takviye için ara transferi beklemekten başka şansımız yok” dedi.

 

“KÜFÜRÜ KABUL ETMİYORUZ”

Taraftarın Bursa Nilüfer maçındaki tepkisine de dikkat çeken Gülmez, şöyle devam etti: “Bizim taraftarla hiçbir problemimiz yok. Açıkçası kırgın olan bir taraf varsa o da biziz. ‘Herkes gider, İlhan Erken kalır’ ifadem başka taraflara çekiliyor. Sadece İlhan için bunu söylemiyorum, yönetim kurulumuzdaki tüm arkadaşlarımın arkasındayım. İlhan Erken’in ismini söylememdeki unsur, kendisine yönelik sosyal medya ve diğer araçlarla ağıza alınmayacak küfürler edilmesidir. Demokratik tepkiye diyeceğimiz bir şey yok ama küfürü asla kabul etmiyoruz. Şu anda yönetimimizde yer alan arkadaşlarımızın bazıları yıllarca futbolcu olarak Batman’ı temsil etti. Şimdi ise pankartlar açılıyor. Bunlar doğru işler değil. Eğer biz ara transferde üzerimize düşeni yapmazsak eleştirileri hak ederiz. Bu takım şampiyon olsun diye 17 transfer yapıldı. Ancak futbol bu, bazen olmayınca olmuyor.”

 

İŞADAMLARINA SİTEM
İşadamlarının Petrolspor’a destek vermemesinin üzücü olduğunu sözlerine ekleyen Gülmez: “Sezon başında Gold kart satışı başlattık. Ancak ne yazık ki destek, sadece resimlerde kaldı. Tüm işadamları ve siyasetçilerimize sesleniyorum; bu takım artık TPAO’nun değil, Batman’ın. Eğer kentte kolektif bir kenetlenme sağlanırsa bu takım 5 yılda süper lige bile çıkabilir. Bu çok zor değil. Süper ligde örnekleri ortada. Batman’ın potansiyeline yazık etmeyelim. Kapımız herkese açık” diye konuştu.

 

ÖZDEMİR’DEN DESTEK

Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir de Gülmez ve ekibine destek verdi. Taraftara seslenen Eşbaşkan Özdemir: “Kobani ve Şengal’de yaşanan savaş-katliam nedeni ve sağlık sorunlarım nedeniyle bir süre Petrolspor’u takip edemedim. Geçen yıl hep tribündeydim. Takım zor günler geçiriyor. Bundan sonraki maçlara gideceğim. Taraftarımıza sesleniyorum; küfür bizim kültürümüzde olan bir şey değil. Bir küfür yüzünden insanlar bir birini bile öldürebiliyor. Küfür bize yakışmaz. Sadece iyi günde değil, kötü günde de taraftar takımın yanında olmalı. Gün, birlik günüdür. Batmanlı taraftarları yeniden eskisi gibi kulübü desteklemeye davet ediyorum” diye konuştu.

 

TRANSFER, GÖNÜLAÇAR’DA

Başkan Gülmez, Petrolspor Sportif Direktörü Mehmet Gönülaçar’ın transfer komitesi başkanlığına getirildiğini de açıkladı. Takımdaki aksayan noktaları belirlediklerini belirten Gönülaçar ise: “Göreve geldiğimiz günden beri diğer kulüplerdeki futbolcuları izlemeye başladık. Takımdaki sıkıntılı mevkilere gerekli transferleri yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim